Hlavní obsah

Hilgertová byla u Sherlocka Holmese. Odmítla hotel a chce si užívat olympijskou atmosféru

Je už na své šesté olympiádě, přesto prostředí olympijských vesnic úplně dokonale nezná. „Vlastně jsem v ní bydlela jen v Pekingu a tady, v Aténách jsem tam přespala dvakrát, jinak jsme byli vždy jinde,“ vypráví vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová.

Foto: Sport.cz

Štěpánka Hilgertová, generální ředitel Plzeňského Prazdroje Mike Short a předseda ČOV Milan Jirásek

Článek

Jak se vám zamlouvá vesnice pro sportovce v Londýně?

Je to podobný styl jako v Pekingu, kde také postavili věžáky. V Aténách byly přízemní domky a celá vesnice vypadala strašně rozlehle. Působí to tu na mě útulným dojmem, snažili se. Je tu hodně zeleně, parky osázené stromy, na pokojích visí obrázky. Snaha udělat prostředí přívětivé je znát. Z pokojů je ale cítit, že to je novostavba. Na pokojích je vedro, nedá se vyvětrat.

Na kanál v Lee Valley to z vesnice není úplně blízko, nezvažovala jste, že byste zůstala v hotelu u něj, kde jste bydlela i minulý týden?

Mně by to v hotelu nevyhovovalo, tam bych olympijskou atmosféru necítila. Jen když jsme měli kanál daleko od centra, bydlela jsem jinde. Olympiáda je olympiádou, když máte možnost být s ostatními. Když to není kvůli vzdálenosti vyloučeno, je lepší být ve vesnici.

Jak dlouho vám tady dojíždění na vodu trvá?

Jak to zrovna vyjde. Když už jezdíme na jeden trénink denně, vyrazím s dostatečným předstihem. Teď jeden autobus vynechal, ale i tím dalším jsem tam byla hodinu a čtvrt před tréninkem. Člověk si musí dát rezervu, proto jsme bydleli v hotelu, když jsme trénovali dvakrát denně, člověk měl šanci si přes poledne odpočinout.

Někteří vaši kolegové využili víkendu k návratu do Prahy, také jste si dopřála odpočinkové dny?

My si udělali volné skoro dva dny. V pondělí jsme vyrazili do města, projeli jsme se lodí po Temži, prohlédli si Baker Street u Holmese... Takový turistický den. Ruce si odpočinuly, nohy tolik ne (úsměv). Ale když ta možnost byla, chtěla jsem ji využít. Vyšlo super počasí, člověk na chvíli vypadl z toho prostředí tréninků. Kdybych si volný den nenaordinovala, pokoušelo by mě to, abych se svezla.

Už si užíváte olympijskou atmosféru?

Jsem ráda, že už je nás víc. Bylo nás tu pět a půl, jen Martin Konečný a střelci. Každý den někdo nový přibude, už to tu začíná být víc olympijské.

Kolik jízd ještě absolvujete před startem vašich soutěží?

Teď budu jezdit jednou denně, volno už nepřijde. Je důležité se udržovat v kontaktu s vodou.

Reklama