Hlavní obsah

Velkou soupeřku Knapkové Karstenovou trápí potíže s žebrem

Windsor

Běloruská veslařská legenda Jekatěrina Karstenová, velká soupeřka české skifařky Miroslavy Knapkové, má potíže s žebrem, které ji značně omezují v přípravě na útok na šestou olympijskou medaili. Kvůli dubnové zlomenině Karstenová letos vynechala dva závody Světového poháru a dnes přiznala, že stále není fit. Rozjížďky začínají už v sobotu.

Foto: Sport.cz

Česká veslařská mistryně světa Mirka Knapková

Článek

Čtyřicetiletá Běloruska začala sbírat medaile už v Barceloně 1992. Se společným výběrem SNS tehdy byla bronzová v párové čtyřce, pak začala veslařkám kralovat na skifu. Vyhrála olympijské zlato v Atlantě i v Sydney, v Aténách 2004 byla stříbrná a před čtyřmi lety v Pekingu bronzová.

Před třemi měsíci si ale zlomila žebro a musela vynechat závody Světového poháru v Bělehradě i v Lucernu. Přes bolest se představila na finále v Mnichově, kde při neúčasti Knapkové vyhrála. "V Mnichově mě to bolelo míň než teď. A do soboty se to už moc nezlepší," přiznala agentuře AP v britském Windsoru.

Olympijská regata se bude konat v Etonu, skifařky mají rozjížďky na programu hned v sobotu. Česká mistryně světa z loňska patří mezi velké favoritky na medaili, na olympiádě zatím byla Knapková čtvrtá (Atény) a pátá (Peking).

Reklama