Hlavní obsah

Pod vodou jsem se skoro musel smát, říkal Ježek po postupu i se dvěma eskymáky

Hlavou dolů absolvoval část své druhé kvalifikační jízdy na olympijských hrách v Londýně slalomář na divoké vodě Stanislav Ježek. Dva eskymáky ale bral s úsměvem, vždyť postup do semifinále měl jistý už z první jízdy. "Aspoň si přišli na své diváci," prohlásil v rozhovoru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vodní slalomář Stanislav Ježek

Článek

Co se dělo ve druhé jízdě, v níž jste minul dvě branky?

Věděl jsem, že s první jízdou pravděpodobně postoupím, tak jsem si chtěl nahoře vyzkoušet trochu jiný hladší nájezd, bohužel se mi nepovedl a byl z toho problematický průjezd. Viděl jsem, že už první jízdu nevylepším, tak jsem zkoušel jiné nájezdy a různé blbosti, které mám sice od trenéra zakázané, ale nedalo mi to. Aspoň si přišli na své diváci.

Také vám vydatně aplaudovali.

Fakt? Já to moc neslyšel, měl jsem vodu v uších. (úsměv)

Už jste někdy zažil dva eskymáky za jednu jízdu?

To si ani nepamatuju. Někdy se povede jednou, když člověk zariskuje a převrátí se. Ale dneska ani nevím, kolik jsem jich nakonec dal…

Orientoval jste se, kde se vynoříte?

To ano, eskymák naštěstí tak dlouho netrvá. Ale pod vodou jsem se skoro musel smát. Vzpomněl jsem si na lidi, kteří mě znají a teď koukají, jak se tam převracím, a kroutí hlavou.

Ocenil jste hlavou dolů křišťálově čistou vodu na kanále v Lee Valley?

Oceňuju ji, i když jsem hlavou nahoru, možná ještě víc. Pod vodou jsem měl asi zavřené oči, když vám voda teče po obličeji, už je jedno, jestli je čistá nebo špinavá…

S první jízdou jste ale mohl být spokojený.

Až do devatenácté branky byla docela dobrá, to jsem si spíš dával pozor, aby nevznikaly žádné šťouchy, ale jednoho jsem se pak nevyvaroval a vznikly z toho ještě zbytečné komplikace na další bráně.

Reklama