Hlavní obsah

Hilgertová i obě české deblkanoe postoupily do olympijského semifinále

Aktualizováno

Kajakářka Štěpánka Hilgertová i deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem a Vavřinec Hradilek se Stanislavem Ježkem postoupili do čtvrtečního semifinále olympijského závodu ve vodním slalomu. Dvaačtyřicetiletá Hilgertová startující na šesté olympiádě byla v kvalifikaci pátá. Volf se Štěpánkem dnes obsadili osmé místo a pro londýnské hry speciálně složená dvojice Hradilek, Ježek byla devátá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kanoisté Jaroslav Volf (vpředu) a Ondřej Štěpánek při kvalifikaci na kanálu v Lee Valley.

Článek

Zatímco postup zkušených "Volfíků", kteří obhajují stříbro z Pekingu a ve sbírce mají i bronz z Atén 2004, se očekával, Hradilek s Ježkem ve své první soutěžní jízdě na deblkanoi překvapili.

K postupu mezi deset nejlepších jim stačil start v první kvalifikační jízdě, do druhé již nenastoupili. Ježka totiž v úterý čeká semifinále na deblkanoi, Hradilka o den později semifinále na kajaku.

Volf se Štěpánkem také postoupili díky výkonu v první jízdě, po které byli šestí. Ve druhé dostali padesátisekundovou penalizaci za neprojetí jedné z branek.

Z vítězství v kvalifikaci se radovali Francouzi Gauthier Klauss a Matthieu Peche, trojnásobní olympijští vítězové Peter a Pavol Hochschornerové ze Slovenska byli druzí.

Bez problémů postoupila do semifinále i dvojnásobná olympijská šampiónka Hilgertová, která předvedla dvě čisté jízdy. Po první byla třetí a přestože se poté ještě o 0,75 sekundy zlepšila, klesla na páté místo. Zvítězila Maialen Chourrautová ze Španělska.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Kanoistika - vodní slalom (kvalifikace):
Muži - C2: 1. Klauss, Peche (Fr.) 96,98 (0 trest. sekund), 2. R. Hochschorner, P. Hochschorner (SR) -0,54 (2), 3. Ming-chaj Chu, Ťün-žung Šu (Čína) -2,07 (0), ...8. Volf, Štěpánek (ČR) -7,02 (2), 9. Hradilek, Ježek (ČR) -9,93 (2).
Ženy - K1: 1. Chourrautová (Šp.) 98,75 (0), 2. Neaveová (Brit.) -0,17 (0), 3. Giai Pronová (It.) -1,58 (0), ...5. Hilgertová (ČR) -2,00 (0).

Reklama

Související témata: