Hlavní obsah

Medaili nezískal ani slalomář Ježek, bronz pro Slováky vyjel Martikán

Londýn
Aktualizováno

Čekání na první českou medaili ze třicátých olympijských her v Londýně pokračuje. První cenný kov nezískal ani vodní slalomář Stanislav Ježek, který ve finálové jízdě zajel pátý čas. První místo vybojoval Francouz Tony Estanguet. Stříbro získal Němec Sideris Tasiadis a bronz putuje na Slovensko zásluhou Michala Martikána.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Český slalomář Stanislav Ježek v olympijském korytu.

Článek

Pětatřicetiletý Ježek se ve finále stejně jako v semifinále nevyvaroval doteku branky, tentokrát dostal jen dvě trestné sekundy za jeden "šťouch". Přesto zaostal za svým předešlým časem a prakticky již po dojezdu bylo jasné, že na vytouženou medaili nedosáhne.

Po něm se finále nevydařilo Japonci Takuju Hanedovi, ale Španěl Ander Elosegi byl o více než tři sekundy rychlejší. Své zkušenosti poté prodal dvojnásobný olympijský šampión Michal Martikán ze Slovenska, jenž toužil po třetím triumfu.

Podobně na tom byl i Estanguet, vítěz z Atén a Sydney. Čtyřiatřicetiletý Francouz předvedl nejrychlejší jízdu dne, navíc bez chyb a mohl se radovat z dalšího velkého úspěchu své kariéry.

Martikána, který získal již pátou medaili na pátých hrách, poté ještě odsunul na třetí místo překvapivý vítěz semifinále Němec Sideris Tasiadis. Slovenský slalomář tak přidal ke dvěma zlatům a stříbrům první bronzovou olympijskou medaili.

XXX. letní olympijské hry:
Kanoistika - vodní slalom, muži, C1:
1. Estanguet (Fr.) 97,06 (0 trest. sekund),
2. Tasiadis (Něm.) -1,03 (0),
3. Martikán (SR) -1,25 (0),
4. Elosegi (Šp.) -5,55 (0),
5. Ježek (ČR) -8,67 (2),
6. Maley (Austr.) -10,02 (0),
7. Haneda (Jap.) -13,56 (2),
8. Savšek (Slovin.) -122,89 (108).

Reklama