Hlavní obsah

Skokanka do vody Wu Min-sia má první individuální zlato

Londýn

Čínská skokanka do vody Wu Min-sia získala na olympijských hrách v Londýně druhé zlato. Po synchronních skocích z třímetrového prkna vyhrála i soutěž jednotlivkyň. Druhá s velkým bodovým odstupem skončila její kolegyně ze zlatého páru Che C', třetí byla Mexičanka Laura Sánchezová.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Čínská skokanka do vody Wu Min-sia vyhrála individuální závod na třímetrovém prkně.

Článek

Čína tak v Londýně vyhrála všech pět dosavadních skokanských soutěží.

Wu Min-sia nasbírala za pět finálových skoků rovných 414 bodů, zvítězila s bezmála pětatřicetibodovým náskokem a vybojovala první individuální olympijské zlato. V Aténách byla v této disciplíně druhá, doma v Pekingu před čtyřmi roky třetí. Loni v Šanghaji se poprvé stala mistryní světa.

V synchronních skocích z třímetrového prkna získala Wu Min-sia tři olympijské zlaté medaile a pět titulů světové šampionky. Šestou olympijskou medailí vyrovnala rekordní bilanci své krajanky a někdejší partnerky Kuo Ťing-ťing.

XXX. letní olympijské hry v Londýně
Skoky do vody
Ženy - 3m prkno: 1. Wu Min-sia 414,00, 2. Che C' (obě Čína) 379,20, 3. Sánchezová (Mex.) 362,40, 4. Cagnottová (It.) 362,20, 5. Strattonová (Austr.) 345,65, 6. Abelová (Kan.) 343,00, 7. Krugová 342,85, 8. Loukasová (obě USA) 332,10.

Reklama