Hlavní obsah

Akvabely Bernardová a Dufková do finále nepostoupily

Akvabely Soňa Bernardová a Alžběta Dufková do dvanáctičlenného finále olympijské soutěže dvojic nepostoupily. České reprezentantky zůstaly s bodovým ziskem 171,840 po dvou kvalifikačních programech čtrnácté.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

České reprezentantky Alžběta Dufková (vpravo) a Soňa Bernardová k kvalifikaci.

Článek

Bernardové s Dufkovou patřila 14. pozice už po nedělním technickém programu. Dnes skončily čtrnácté i ve volném a stejnou příčku obsadily i celkově. Na poslední postupové místo ztratily 2,320 bodu. Brněnské akvabely o čtyři místa vylepšily svůj výsledek z Pekingu. Šestatřicetiletá Bernardová byla čtrnáctá už v Aténách a o jednu příčku horší při své olympijské premiéře v Sydney.

Nejvíce bodů (196,800) v obou částech nasbíraly mistryně světa Natalja Iščenková se Světlanou Romašinovou z Ruska. Druhé jsou Číňanky Chuang Süe-čchen, Liou Ou, třetí místo patří španělské dvojici Ona Carbonellová, Andrea Fuentesová.

Ve finále budou akvabely předvádět ještě jeden volný program, jehož bodové hodnocení se sečte s technickým programem z kvalifikace a vznikne konečné skóre.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Synchronizované plavání:
Dvojice (po volném programu): 1. Iščenková, Romašinová (Rus.) 196,800, 2. Chuang Süe-čchen, Liou Ou (Čína) 192,810, 3. Carbonellová, Fuentesová (Šp.) 192,590, ...14. Bernardová, Dufková (ČR) 171,840 - nepostoupily do finále.

Reklama