Hlavní obsah

Montoyova premiéra v NASCAR skončila v plamenech

První start bývalého pilota formule 1 Juana Pabla Montoyi v zámořském automobilovém seriálu NASCAR skončil nehodou, po níž jeho vůz shořel. Kolumbijský jezdec vyvázl z havárie, kterou na dráze v Miami zavinila kolize se soupeřem, bez zranění.

Článek

Montoya, který v průběhu letošní sezóny skončil ve formuli 1 v týmu McLaren, se představil v elitním americkém šampionátu plechových vozů po pěti startech v méně významných závodech. V kvalifikaci obsadil 29. místo mezi 43 startujícími a v průběhu závodu se dokázal posunout až na třináctou pozici. Patnáct kol před cílem se však střetl s vozem Ryana Newmana, jeho dodge narazil do bariéry a vzplál.

"Vrazil do mě zezadu, ale nejsem si tím jistý," řekl novinářům Montoya, kterému v době nehody patřilo dvanácté místo. "Dokázali jsme, že na to máme. Ale jak jsem říkal při podpisu smlouvy, nebude to snadné. Počítám, že nás čekají lepší závody," prohlásil jednatřicetiletý Kolumbijec, jenž ve formuli 1 vyhrál sedm Velkých cen.

V NASCAR bude moci své kvality prokázat až v příští sezóně, neboť letošní šampionát závodem v Miami skončil. Titul získal Američan Jimmie Johnson, nedělní závod vyhrál jeho krajan Greg Biffle a získal prémii 323 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: