Hlavní obsah

Enge pojede v lednu vytrvalostní závod v Daytoně

PRAHA

Automobilový jezdec Tomáš Enge se na konci ledna zúčastní závodu seriálu GrandAm 24 hodin v Daytoně. Jeho účast potvrdil manažerovi Antonínu Charouzovi tým Samax Motorsport, s nímž absolvoval minulý týden testy na okruhu v Miami.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

První český jezdec ve formuli 1 si tak připíše další primát, neboť v seriálu GrandAm dosud žádný Čech nestartoval. Několikanásobný účastník čtyřiadvacetihodinového klání v Le Mans bude pilotovat speciál Rilex & Scott, který minulý týden v zámoří testoval. "Vozu jsem přišel rychle na chuť. Daytona mě láká, je to v podstatě poslední z velkých čtyřiadvacetihodinových závodů, který jsem ještě nejel," uvedl Enge na své internetové stránce po první zkušenosti za volantem speciálu šampionátu GrandAm.

Závod v Daytoně se uskuteční 27. a 28. ledna, ale Enge musí být kvůli testům v USA už 2. ledna. Proto bude chybět v českém týmu v dalších závodech A1 Grand Prix v Austrálii a Novém Zélandu. "Sice by to teoreticky šlo stihnout a mohl by odjet všechny tři závody, ale my chceme, aby se soustředil jen na jeden," řekl ČTK Charouz.

Enge by se mohl ve voze během vytrvalostního závodu střídat i se ženou, venezuelskou jezdkyní Milkou Dunovou. Samax dále spolupracuje s Kanaďanem Patrickem Carpentierem a Švédem Stefanem Johanssonem. "Složení posádky zatím potvrzené nemáme," řekl serveru aktualne.cz manažer Charouz.

V závodech A1 Grand Prix nahradí Engeho Jaroslav Janiš, který místo něj startoval už v minulém dílu v Indonésii. Druhá hvězda Charouzova týmu má již rovněž jasno o svém angažmá v příští sezoně. Stejně jako letos bude Janiš bojovat v šampionátu FIA GT, kde v roce 2006 obsadil celkově třetí místo.

Reklama