Hlavní obsah

Lopraisové jsou na Dakar připraveni

Na dakarskou rallye je už připravena také posádka Loprais Tatra Teamu. "Obě auta, závodní čtyřkolka i doprovodná šestikolka, jsou nachystána, jen dolaďujeme detaily a na start do Lisabonu vyrážíme z Frenštátu na Nový rok odpoledne," řekl Právu šestinásobný vítěz Dakaru Karel Loprais, který má letos roli šoféra v novinářském konvoji.

Foto: www.loprais.cz

Tatra Karla Lopraise na trati loňského ročníku.

Článek

Soutěžní tatru bude řídit jeho synovec Aleš Loprais, vedle něj usedne navigátor Petr Gilar. "Ten je momentálně v zahraničí ve službách kopřivnické Tatry, ale na svátky bude doma a zapojí se do finiše příprav, kdy budeme nakládat a kontrolovat vše, co musíme vzít s sebou," vysvětlil Karel Loprais, proč je zatím posádka nekompletní. "S Alešem toho odjeli dost, jsou sehraní a ještě se dost navzájem užijí," hledal výhody momentální odluky.

S doprovodnou tatrou jedou Martin Kahánek, Karlův syn Leo a Petr Čapka. V novinářském voze bude vedle Karla Lopraise sedět i jeho bratr Milan velící rodinnému týmu. "Bolavá záda mi sice vystavila stop pro rallye, ale těším se, že uvidím Dakar z jiného úhlu a budu si ho moci vychutnat bez stresu. Samozřejmě, že budu prožívat i úsilí naší závodní posádky," říkal bez lítosti v hlase.

Zažije i výraznou změnu v režimu posledního dne roku. "Po hodně dlouhé době přivítám nový rok doma, ale žádné bujaré silvestrovské veselí neplánuji, vždyť do Lisabonu to jsou skoro tři tisíce kilometrů," dodal Karel Loprais s tím, že pokud mu zdraví dovolí, tak se v dalším ročníku na Dakar vrátí. "Klidně v autě plném Lopraisů, tedy i se synem a synovcem," netajil svoje přání.

Slavná rallye začíná 6. ledna v portugalské metropoli, soutěžící na cestě do Dakaru projedou sedmi zeměmi a v předběžné startovní listině figuruje 250 motocyklů, 190 osobních aut a 80 soutěžních kamiónů, které čeká patnáct etap dlouhých 8696 km, z nichž 5010 km budou tvořit rychlostní zkoušky.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint