Hlavní obsah

Yoong hvězdou Charouzova týmu

PRAHA

Tři kvalitní jezdce včetně malajského pilota Alexe Yoonga už získal manažer Antonín Charouz pro tým Lola Charouz Racing System, který se představí v závodě 24 hodin Le Mans a s vozem Lola Judd B 07-17 pojede i další vytrvalostní závody v Evropě i v zámoří.

Článek

Přitom ve chvíli, kdy Charouzovi přišla z Le Mans potvrzená přihláška, měl v týmu jen svého syna Jana, ale včera před polednem stihl tým doplnit o další dvě jména. Největší hvězdou bude Yoong, který má za sebou čtrnáct startů v F1 a nyní reprezentuje v seriálu A1GP.

„Dostat se do Le Mans bez nutnosti kvalifikace, to vnímám jako velké uznání. Hned jsem uspíšil jednání s adepty na místa pro samotnou čtyřiadvacetihodinovku i další závody. Ve čtvrtek před polednem už došlo k dohodě s manažerem Yoonga i s německým pilotem Stefanem Mückem, který už má za sebou vynikající výsledky. Smlouvy teprve podepíšeme, zatím bylo vše sjednáno ústně, na základě dobrých vzájemných vztahů,“ řekl Právu Antonín Charouz.

„O zabezpečení týmu nemám obavy. Máme velkého sponzora v plzeňské Škodě, ale jednáme i s dalšími a nějaké přivedou také jezdci. Co se týká výsledků, budu spokojený, když se někdy dostaneme na stupně vítězů a v Le Mans bych chtěl být mezi šesti nejlepšími ve třídě,“ dodal Charouz s tím, že během roku může dojít k termínovým kolizím zahraniční dvojice, proto jedná i s českými závodníky.

Reklama