Hlavní obsah

Montoya vyhrál poprvé závod NASCAR, ale naštval kolegu

MEXIKO

Bývalý pilot formule 1 Juan Pablo Montoya se dočkal v Mexiku prvního vítězství v zámořském automobilovém seriálu NASCAR, ale vzbudil při tom hodně zlé krve. Jednatřicetiletý Kolumbijec osm kol před koncem narazil do týmového kolegy Scotta Pruetta, jenž se po kontaktu v zatáčce roztočil, přišel o vedoucí pozici a do cíle dojel až na pátém místě.

Foto: Profimedia

Juan Pablo Montoya se raduje z prvního vítězství v americké sérii Nascar.

Článek

"Byla to od něj sprostá a odporná jízda," zuřil po nedělním závodu Američan Pruett. Montoyův manévr vzbudil hodně kontroverze v celém týmu Chipa Ganassiho, neboť jeho šéf před startem oběma svým jezdcům důrazně kladl na srdce, že něco takového se nesmí stát.

"Mrzí mě to, že jsem se ho dotknul. Myslel jsem, že mi dělá místo, ale pak se najednou vrátil do vnitřní stopy a už jsem se mu nevyhnul," řekl kolumbijský pilot, který po vítězství bouřlivě jásal na střeše vozu.

Závod s názvem Telcel Motorola 200 v Mexiku byl součástí druhé nejvyšší soutěže seriálu NASCAR. Montoya v něm absolvoval svůj desátý start v zámoří po loňském odchodu z týmu F1 McLaren.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint