Hlavní obsah

Dánskou plochodrážní Grand Prix vyhrál nečekaně Jonsson

KODAŇ

Švéd Andreas Jonsson nečekaně vyhrál dánskou GP na ploché dráze. Jezdec, který se ze základní části po dvaceti jízdách probojoval do semifinále až z posledního osmého místa, vyhrál v Kodani finálovou jízdu před lídrem MS a domácím miláčkem Nickim Pedersenem. Třetí skončil Australan Leigh Adams, nejúspěšnější plochodrážník základní části.

Foto: ČTK/AP

Nicki Pedersen z Dánska (vpravo).

Článek

Ve finále stejně jako naposledy ve Švédsku chyběl obhájce titulu Jason Crump, neprobojoval se do něj ani domácí spolufavorit Hans Andersen, který v základní části skončil o jediný bod za Adamsem, ale v semifinálové jízdě přišel o naděje při drobné kolizi s Jonssonem. Ten vytěžil i z toho, že rozjížďka se opakovala bez krajana Antonia Lindbäcka, který byl po nezaviněném pádu vyloučen.

Při novém způsobu hodnocení GP si dnes nejvíce mistrovských bodů připsal Adams a snížil ztrátu na Pedersena o dva body na třináct. Crumpovi patří až páté místo s propastným mankem 36 bodů na první místo.

Příští závod se uskuteční 30. června v Cardiffu jako britská GP, pak už přijde na řadu 28. července Velká cena České republiky.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny