Hlavní obsah

Šéf FIA Mosley si prý v nacistickém duchu užíval s prostitutkami

LONDÝN

Šéf světového automobilového sportu Max Mosley se ocitl v centru sexuálního skandálu. Podle britského bulvárního listu News of the World si předseda mezinárodní federace FIA užíval s pěticí prostitutek, se kterými hrál scénku s nacistickou tematikou.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

List na své internetové stránce zveřejnil video, na němž sedmašedesátiletý Mosley přijíždí do londýnského bytu nedaleko svého domu. Tam už na něj čekají dívky oblečené v nacistických uniformách. Celkem má deník k dispozici pětihodinový záznam.

Mosley, jehož otec Oswald byl zakladatelem fašistické strany v Británii, je od roku 1960 ženatý. Podle oficiálního vyjádření FIA a výroků dalších motoristických funkcionářů by pro něj sexuální skandál neměl mít ve vztahu k jeho funkci žádné důsledky.

"Pokud je to pravda, tak je soukromý život lidí čistě jejich věcí. Ale jak znám Maxe, tak je to možná spíš vtip," řekl promotér formule 1 Bernie Ecclestone. "Je to záležitost čistě mezi panem Mosleym a tím listem," uvedl mluvčí FIA.

Mosleyho chování ostře kritizoval ředitel britského centra holocaustu Stephen Smith. "Je to urážka pro milióny obětí, přeživších a jejich rodiny. Musí se omluvit. Měl by odstoupit," prohlásil. Proti Mosleymu vystoupil rovněž bývalý pilot formule 1 Stirling Moss. "Nevidím způsob, jak by mohl pokračovat. Co se děje za zavřenými dveřmi, je jeho věc, ale když se něco takového dostane ven, je to absolutní šok," uvedl.

Reklama