Hlavní obsah

Mosley chce dokončit funkční období v roli prezidenta FIA

LONDÝN

Prezident Mezinárodní automobilové federace Max Mosley chce navzdory nacisticko-sexuálnímu skandálu z funkce odstoupit až za rok. Osmašedesátiletý Brit je v čele FIA 16 let a příští rok mu vyprší čtyřleté funkční období.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

Mosleyho odchod z funkce však může urychlit mimořádné zasedání FIA, které se uskuteční 3. června v Paříži. "Když budou chtít, abych odešel, skončím. Pokud budou chtít, abych pokračoval, ve funkci zůstanu. Ještě před hlasováním jim však zdůrazním, že bez ohledu na rozhodnutí bych ve funkci prezidenta po roce 2009 nepokračoval," řekl Mosley listu Sunday Telegraph. "Důvody jsou prosté. Kdybych pokračoval, končil bych v 73 letech a to už je příliš vysoký věk na to, abych byl někde užitečný," přidal.

Mosley se dostal pod ostrou palbu kritiky poté, co bulvární nedělník News of the World zveřejnil videonahrávku, kde si prezident FIA užíval v nacistickém duchu s pěticí prostitutek. Navzdory Mosleyho prohlášení, že rozhodně nešlo o nacismus a že jeho soukromý život neovlivnil jeho práci a ani nikomu neublížil, požadovala řada osobností motoristického sportu Britovo odstoupení.

"Proč bych měl odstoupit? Na každý dopis, ve kterém po mě členové FIA požadovali odstoupení, mi přišlo sedm, které mě naopak podporovaly. Právě vůči těmto lidem by bylo nefér, kdybych poslechl hlas menšiny a z funkce odešel," prohlásil Mosley.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace