Hlavní obsah

Auriol kvůli zranění odstoupil z Finské rallye

JYVÄSKYLÄ

Zraněné levé rameno přinutilo francouzského pilota Škody Fabie WRC Didiera Auriola ukončit účinkování na Finské rallye. Jeden ze dvou neskandinávských jezdců, kteří na finské šotolině dokázali uspět, absolvoval čtvrteční úvodní supererzetu, ale bolesti jej nepustily dále. Pokračuje tak již jen jediná fabia, jíž pilotuje domácí Toni Gardemeister.

Foto: Škoda Motorsport/Daniel Roeseler

Didier Auriol při testování v Baumholder v Německu.

Článek

Auriol ve čtvrtek dokončil na 23. místě, o devět příček za Gardemeisterem. Po ošetření doufal, že se v pátek rameno trochu umoudří. Nestalo se tak, ráno nezaznamenal žádnou změnu, a proto závod odpískal. Okamžitě odjel na léčení do Francie. "Je mi líto, že jsem nemohl v závodě pokračovat, ale zranění bylo příliš bolestivé. Musím se nyní koncentrovat na to, abych se uzdravil do příští Australské rallye. Dění ve Finsku však budu z domova bedlivě sledovat," řekl bývalý mistr světa.

:. Novinky z Finské rallye
ÚVODŠotolina, skoky a Grönholm
AURIOLPřekoná zranění?

V australský start věří i lékař Paul Trafford, který Auriola ve čtvrtek ošetřoval. "Jedná se o dlouhodobější zranění, které se v nevhodný okamžik obnovilo. Didier dostal proti bolesti dostal steroidové injekce, které však působí až po třech až čtyřech dnech. Teď zjevně závodit nemohl, ale nevidím žádný důvod, proč by neměl jet v Austrálii," okomentoval jezdcův zdravotní stav.

Reklama

Související témata: