Hlavní obsah

Ve Finsku zatím nejrychlejší Märtin

JYVÄSKYLÄ

Souboj o vedení ve Finské rallye se v první etapě zúžil na Estonce Markka Märtina a domácího favorita Marcuse Grönholma. Po deseti rychlostních zkouškách vede s těsným náskokem necelých tří sekund Märtin s fordem, jenž vybojoval čtyři dílčí vítězství. Tedy stejně jako mistr světa Grönholm, který usiluje o čtvrté prvenství za sebou ve finské soutěži.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Toni Gardemeister předvádí "letecké dovednosti" fabie při Finské rallye.

Článek
Fotogalerie

Na třetím místě je Grönholmův týmový kolega z Peugeotu a vedoucí muž šampionátu Brit Richard Burns. Na první místo ztrácí přes 24 sekund.

Gardemeister dvanáctý

Fin Toni Gardemeister s fabií zatím zaostává za bodovanými příčkami. Se ztrátou více než dvou minut na Märtina mu patří dvanáctá pozice. Nejlepšího výsledku dosáhl na trati osmé erzety, v níž dojel osmý. "Tento úsek byl velmi technický a to fabii vyhovuje. Když se jelo na mokru, měl jsem problémy najít stopu, protože mi úplně nevyšla volba pneumatik," konstatoval Gardemeister.

Druhý jezdec týmu Škoda Francouz Didier Auriol dnes kvůli zranění ramene do soutěže neodstartoval. "Zranění bylo příliš bolestivé. Musím se nyní koncentrovat na to, abych se uzdravil do příští Australské rallye. Dění ve Finsku však budu z domova bedlivě sledovat," řekl bývalý mistr světa.

Ani jeden z vedoucích jezdců Finské rallye nebyl s průběhem první etapy zcela spokojen. Märtin si stěžoval, že ho v úvodu nutil jet pomaleji déšť, Grönholm byl zase rozpačitý z nových pneumatik. "Ještě jsem na nich ani netestoval, takže nejsem zvyklý. V jedné zatáčce jsem málem vyletěl, takže jsem se pak rozhodl být opatrnější," svěřil se Fin.

Finská rallye - po první etapě:
PořadíJezdecČas
1.Märtin (Est./Ford)1:08:16,5 hod.
2.Grönholm (Fin./Peugeot)- 2,6
3.Burns (Brit./Peugeot)- 24,2
4.C. McRae (Brit./Citroën)- 49,3
5.Solberg (Nor./Subaru)- 50,2
6.Sainz (Šp./Citroën)- 56,7
7.Loeb (Fr./Citroën)-1:21,9
8.Mäkinen (Fin./Subaru)- 1:39,5
9.Tuohino (Fin./Ford)- 1:48,7
10.Pykalisto (Fin./Peugeot)- 1:51,3
...
12.Gardemeister (Fin./Škoda)- 2:14,3

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint