Hlavní obsah

Fabie nedojely ani ve Finsku

JYVÄSKYLÄ

Po neúspěšném vstupu do šampionátu automobilových soutěží při Rallye Německa neprojedou nové fabie WRC cílem ani ve Finsku. Po pátečním odstoupení Didera Auriola, jehož trápilo zranění ramene, skončil v sobotu i Toni Gardemeister, jehož zradil motor.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Po Auriolovi odstoupil z Finské rallye i Toni Gardemeister (na snímku při kontrole pneumatiky).

Článek
Fotogalerie

Do druhé etapy odstartoval Gardemeister z dvanácté pozice a hned po první sobotní erzetě se posunul o příčku výš v boji s krajanem Lindholmem.

Druhý den soutěže obsahoval zkoušky na těch nejkrásnějších tratích celé rallye a divácky atraktivní skoky byly takřka na každém kilometru. Právě o "letových" vlastnostech fabie Gardemeister ještě ráno prohlásil: "Fabia se při skocích chová perfektně. Hlavně skvěle drží stopu.”

šok ale přišel na startovní čáře 13. erzety. Do té doby skvěle šlapající fabie zhasl motor a nepodařilo se jej znovu nastartovat. Podle prvních informací vyřadila Gardemeisterovu fabii stejná závada jako Didera Auriola v německém Trieru - porucha rozvodového řemenu. Na finského jezdce tak jako by dopadlo prokletí třináctky: etapa s tímto pořadovým číslem pro něj byla poslední i v Německu.

"Samozřejmě je to velké zklamání, protože do té doby šlo všechno výborně. Naučili jsme se zde hodně o tlumičích a převodovce, což nám určitě pomůže na Australské rallye," prohlásil Fin.

Auriol skončil už v pátek

Účinkování druhého pilota týmu Škoda Motorsport Francouze Auriola ve Finsku ukončilo už v pátek zraněné levé rameno. Jeden ze dvou neskandinávských jezdců, kteří na finské šotolině dokázali uspět, absolvoval čtvrteční úvodní supererzetu na 23. místě, o devět příček za Gardemeisterem. Po ošetření doufal, že se v pátek rameno trochu umoudří.

Nestalo se tak, ráno nezaznamenal žádnou změnu, a proto závod odpískal. Okamžitě odjel na léčení do Francie. "Je mi líto, že jsem nemohl v závodě pokračovat, ale zranění bylo příliš bolestivé. Musím se nyní koncentrovat na to, abych se uzdravil do příští Australské rallye. Dění ve Finsku však budu z domova bedlivě sledovat," řekl bývalý mistr světa. Podle posledních zpráv se jeho zranění již hojí a účast v Austrálii by neměla být ohrožena.

O krok napřed

Zklamání z vypadnutí obou jezdců netajil ředitel motorsportu mladoboleskavské automobilky Petr Kohoutek. "Je škoda, že nás potkal tento problém, protože do té doby vše pracovalo tak, jak má."

Na startu ve Finsku ale přesto našel pozitiva: "Díky Finské rallye jsme získali obrovské množství zkušeností a dat nejen na rychlostních zkouškách, ale i v průběhu čtrnáctidenního testování na zdejších tratích, takže budeme na Australské rallye opět o krůček vpřed.”

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint probíhá Živě
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články