Hlavní obsah

Na Australské rallye možná usedne do fabie Kresta

Karel Felt

Roman Kresta se možná alespoň na nějaký čas vrátí do továrního mladoboleslavského týmu a na zářijové Rallye Australia by jel místo Didiera Auriola s Fabií WRC. Francouz se totiž podrobil operaci ramene, v němž ho trápil chronický zánět kloubů, a nemohl startovat ve Finsku. Momentálně je zraněný i Toni Gardemeister, který si zlomil kůstku v zápěstí.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Za volant fabie možná v září v Austrálii usedne Roman Kresta.

Článek

"Zatím je předčasné dělat jakékoliv závěry. Auriol tvrdí, že téměř na sto procent bude v pořádku a totéž říká i Gardemeister. V každém případě počkám na vyjádření lékařů, což by mělo být nejpozději začátkem nového týdne. Zatím si spíš v hlavě rozebírám, koho bychom mohli oslovit, ale šlo by stejně o záskok, protože naši jezdci mají platné smlouvy," řekl šéf Škoda Motorsport Teamu Pavel Janeba.

Podle informací Práva, kterou Janeba nevyvrátil, je jedním z možných uchazečů Kresta, který už s továrními vozy z Mladé Boleslavi jezdil. V úvahu připadá i testovací jezdec škodovky Švéd Kenneth Eriksson, ale mluví se i o mladém Finovi Janne Tuohinovi.

Tovární tým by prý rozhodně nevyužil Barum rallye k testu náhradníka. Kresta by se údajně nabídce z Mladé Boleslavi nebránil. Momentálně si vede výborně s peugeotem ve francouzském týmu Bozian a jedná s některými továrními týmy o příštím angažmá.

Reklama

Související témata: