Hlavní obsah

Lacka s tatrou porucha připravila o prvenství

ZOLDER

Nejmladší jezdec startovního pole Evropského poháru tahačů, osmnáctiletý Adam Lacko s vozem Tatra v neděli vybojoval vynikající druhé místo v kategorii Super Race Truck sedmém závodě seriálu v belgickém Zolderu.

Článek

O prvenství jej připravila jen smůla v podobě technické závady, kdy mu začal klesat výkon vozu. "Prasklo těsnění asi za pětikorunu. Ztráta prvního místa mrzí, vždyť jsem mohl jsem slyšet naši hymnu," říkal do telefonu Adam Lacko.

Jezdec Tatra Prima Teamu exmistra Evropy Matějovského startoval do závodu ze třetí pozice po kvalifikaci a hned v první zatáčce předjel buggyry Albaceteho i Körbra a vodil za sebou celé startovní pole. Kolo před cílem se však zakouřilo z Lackova vozu a začal klesat výkon motoru. Musel před sebe pustit Němce Oestreicha s loňskou verzí tatry, která nese označení PAM.

Druhé místo však český talent udržel. "Všiml jsem si dýmu za autem, ale z depa jsem dostal pokyn i přes slabší výkon motoru pokračovat. Nezbylo mi než pustit Oestreicha před sebe, protože nemělo smysl ho brzdit. I tak jsem spokojený. Chtěl jsem během první sezóny se dostat alespoň jednou na stupně vítězů a druhý jsem skončil už v Rakousku, takže cíl je splněn na dvě sta procent," doplnil český jezdec. "Vítězem je Lacko, jen zásluhou jeho smůly mi spadlo prvenství do klína, na trati byl lepší," přiznal v cíli Markus Oestreich. Druhý český jezdec Vršecký dojel, stejně jako v kvalifikaci, opět šestý. V kategorii Race Truck nestartoval František Vojtíšek, kvůli technickým potížím svého renaultu odjel už v pátek domů.

Super Race Truck
kvalifikace:
1. Albacete (Šp.), 2. Körber (Něm., oba Buggyra), 3. Lacko (ČR, Tatra), ... 6. Vršecký (ČR, Buggyra)
hlavní závod:
1. Oestreich (Něm., PAM), 2. Lacko, 3. Albacete, ... 6. Vršecký
celkově:
1. Körber 165 b., 2. Oestreich 158, 3. Albacete 132, 4. Vršecký 127, 5. Lacko 108.

Reklama