Hlavní obsah

Lukáš Dryml postoupil do finále mistrovství světa na ploché dráze

MOTALA

Český plochodrážník Lukáš Dryml obsadil v semifinále mistrovství světa ve švédské Motale páté místo a probojoval se do finále soutěže, ze které tři nejlepší jezdci postoupí do prestižního seriálu Grand Prix 2010. Ve druhém semifinále v lotyšském Daugavpilsu naopak neuspěl jeho bratr Aleš Dryml.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bratři Drymlové (vlevo Lukáš).

Článek

Lukáš Dryml přitom ve Švédsku nezačal dobře, po dvou jízdách měl na kontě jediný bod. Dokázal však zmobilizovat síly, následující dvě jízdy vyhrál a v závěrečné získal potřebné dva body.

"V Motale celý pátek i během tréninku pršelo, déšť ustal až dnes odpoledne a sluníčko vzápětí dráhu za dvě hodiny úplně vysušilo. Všechno, co jsme nastavili, bylo na nic, podle toho dopadly první dvě jízdy," řekl Drymlův otec, který závod absolvoval v roli mechanika.

"Pak jsme se trefili a Lukáše nerozhodilo, ani když jej ve čtvrté jízdě srazil Zagar, opakovanou jízdu dokázal vyhrát. Finále bude také úplně jiné a já věřím, že se o tři místa v Grand Prix popereme," dodal Dryml starší. Závod vyhrál Dán Kenneth Bjerre, jenž ztratil jediný bod.

Ve druhém semifinále naopak neuspěl Aleš Dryml. Stejně jako bratr se nevyvaroval slabšího začátku a v úvodu nedokázal ve dvou jízdách vůbec bodovat. I když pak ve své závěrečné jízdě porazil nakonec třetího Lindgrena, na postupové osmé místo to nestačilo.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint