Hlavní obsah

Vršecký vyhrál závod ME tahačů v Barceloně

BARCELONA

David Vršecký ze stáje Buggyra vyhrál na okruhu Catalunya poblíž Barcelony první sobotní závod mistrovství Evropy tahačů. Úřadující šampion pak dojel ve druhém závodu na třetím místě a v průběžném pořadí ho od vedoucího Španěla Antonia Albaceteho dělí 20 bodů. František Vojtíšek skončil v obou závodech šestý.

Foto: Buggyra

Jezdec David Vršecký se svou Buggyrou na testování v Mostě

Článek

Do úvodního závodu odstartoval Vršecký z druhé řady, kterou v měřeném tréninku zachránil až v posledním kole. "V prvním kole měřeného tréninku mě nesmyslně přibrzdil Albacete, když začal v rozporu se zdravým rozumem brzdit na začátku prvního kola. Po dojezdu mi pak něco vysvětloval. Prý brzdil proto, aby potom mohl zajet rychlejší kolo. Pak jsem nemohl chytit na přecpané trati rytmus. Díky za třetí čas," řekl Vršecký.

Hned v úvodu závodu však domácímu jezdci vše i s úroky vrátil. "Antonio s Jochenem (Hahnem) v první řadě, to je hodně třaskavá směs. Věřil jsem, že si navzájem dají a já z toho budu profitovat. Nakonec se můj odhad ukázal být správný," poznamenal mistr Evropy.

Od prvního kola mu tak v boji o vítězství zůstal jediný sok Hahn, s nímž sváděl neúspěšné souboje předchozí závodní víkend v Nogaru. "Rozhodli jsme se pro změnu taktiky. Kroužil jsem za Jochenem a čekal na správnou chvíli. Občas jsem naznačil útok. Ve třináctém kole to nakonec vyšlo," uvedl Vršecký.

Do druhého závodu odstartoval ze čtvrté řady, ale jeho smělá vize vyhrát v jednom dni oba závody záhy dostala vážné trhliny. V šestém kole se dostal za třetího Brita Chrise Levetta, dál to ale nešlo. "Chris je pohodový kluk, v depu se vždycky hezky pozdravíme. Vzájemný souboj ale pojal velmi prestižně, navíc se přede mě dostal Hahn," řekl Vršecký.

Nakonec Levetta předjel, na stíhací jízdu za Hahnem a Albacetem však už nebylo dost času. "Stáhnul jsem Albaceteho o šest bodů. Pokud to zítra dopadne stejně, budu spokojený," poznamenal Vršecký před druhým dnem barcelonského závodu.

Reklama