Hlavní obsah

Räikkönen je ochoten za 28 milionů eur uvolnit Alonsovi místo u Ferrari

Finský pilot formule 1 Kimi Räikkönen by už nemusel stát Fernandu Alonsovi v cestě do italské stáje Ferrari, takže by se španělský jezdec mohl v rudém monopostu objevit už v roce 2010. Informaci přinesl španělský list Marca s odvoláním na své italské zdroje. Podle kuloárních informací je Kimi ochoten vyklidit pole o rok dřív, pokud mu Ferrari vyplatí požadované odstupné ve výši 28 milionů eur.

Článek

Ferrari má o Alonsa eminentní zájem, španělský pilot by se zase rád co nejdřív objevil v rudém monopostu. Dohoda je sice uzavřena, překážkou však byl až dosud Fin Kimi Räikkönen, který má se stájí z Marranella uzavřenou smlouvu ještě na další rok.

Nyní je už ale údajně ochotný přistoupit na dohodu. „Po poradě se svými právníky je ochoten skončit u Ferrari už po této sezóně. Samozřejmě za předpokladu, že dostane odstupné ve výši 28 milionů,“ tvrdí španělské Marca s odvoláním na své italské zdroje.

Po předčasném ukončení Räikkönenovy smlouvy by už nic nebránilo příchodu Alonsa, jehož angažmá se mělo původně datovat až od roku 2011. Vedení stáje Ferrari však odmítlo informaci komentovat s tím, že nechce své piloty vystavovat v dalším průběhu sezóny ještě většímu tlaku. Všechny novinky hodlá tradičně oznámit až v září při Grand Prix Itálie v Monze.

Reklama