Hlavní obsah

Rossi otestuje měsíc po pádu zlomenou nohu na superbiku

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi se chystá ve středu zhruba měsíc poté, co si zlomil nohu, usednout znovu na motocykl. Jednatřicetiletý italský jezdec má v plánu absolvovat soukromé testovací jízdy se superbikem na okruhu v Misanu.

Foto: Max Rossi , Reuters

Valentino Rossi to s rychlým návratem myslí vážně.

Článek

"Rozhodl se to zkusit, aby lépe zjistil, jak na tom je," uvedl ve středu v prohlášení Rossiho tým Yamaha. "Jízda na motorce pomůže Valentinovi i jeho lékařům naplánovat další program rehabilitace, aby se mohl vrátit k závodům, hned jak si na to bude věřit."

Rossi si zlomil nohu 5. června při pádu v tréninku na domácí Grand Prix v Mugellu a podrobil se dvěma operacím. Obvyklé léčení u takového zranění se pohybuje kolem pěti měsíců, Rossi však věří, že bude schopen závodit už po šesti týdnech. Původně plánoval návrat na Velkou cenu České republiky v polovině srpna v Brně, o víkendu však prohlásil, že by chtěl jet už 18. července na německém Sachsenringu.

"Rehabilitace probíhá až neskutečně příznivě. Valentino trénuje v bazénu a jde to všechno moc dobře," řekl jezdcův manažer Davide Brivio.

Reklama