Hlavní obsah

Motokrosař Michek dosáhl v Lokti životního výsledku

Martin KézrPrávo

Nejpovedenější vystoupení kariéry v rámci mistrovství světa třídy MX2, které mu vyneslo i zisk šestnácti bodů za shodně třináctá místa z obou jízd, předvedl při dvanáctém dílu motokrosového šampionátu v Lokti nad Ohří domácí Martin Michek.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Filip Neugebauer (vlevo) na trati v Lokti nad Ohří

Článek

„Myslím, že se mi ten závod povedl. Měl jsme pokaždé docela dobrý start, pak tam byly sice chybičky, ale ty k motokrosu patří. Ke konci to bylo hodně fyzicky náročné, ale nechtěl jsem o solidní pozici příjít,“ tvrdil spokojeně 22letý Michek.

„Nebál bych se ta umístění z Lokte označit za životní výsledek, protože byla dosažená v souboji s absolutní špičkou a potvrdil jsem si, že v ní mohu sbírat body,“ doplnil Michek, jenž se přitom letos v Holicích při světového šampionátu MX3 dostal až na stupně vítězů. „Na tu bednu nechci zapomenout, bylo to pěkné, ale tam to byl závod řekl bych o tři třídy níž než v Lokti, kde jsem jel v top konkurenci s těmi nejlepšími.“

Příští závod v Brazílii Michek vynechá, na závěrečné zářijové podniky do Nizozemska a Itálie se ale chystá a chtěl by z nich ještě nějaký přísun bodů.

„Vzhledem ke snížení věkového limitu pro jezdce třídy MX2 to pro mne bude asi loučení s touto kategorií, proto bych si přál, aby bylo co nejpovedenější. Zatím nemám ani jasno kolem budoucnosti v týmu TM, čeká mě asi horečné vyjednávání,“ doplnil český motokrosař.

V jeho kategorii sváděli v obou jízdách velký boj o prvenství obhájce titulu Musquin s mladíčkem Roczenem, jemuž přijelo fandit několik tisíc diváků z Německa. Nakonec se o nejvyšší příčku stupňů vítězů spravedlivě podělili, každý na ni stál jednou a Francouz si tak udržel v čele šampionátu hodně nadějný náskok 78 bodů.

Ve třídě MX1, kde na tři body za osmnácté místo v první jízdě dosáhl i náš Neugebauer, si pozici lídra šampionátu ještě upevnil Cairoli. Sice byl v první jízdě nečekaně poražen Estoncem Leokem, který mu tím přerušil sérii šesti vítězných jízd v řadě, ale celkově Ital vede už o 84 bodů. Příště v Brazílii se tak už může dočkat korunovace.

V závodě MS žen, které měly v Lokti premiéru, byla nejúspěšnější Francouzka Lancelotová. Nejlepší ze šesti českých závodnic Bártové po dvou jízdách patřilo 15. místo.

Motokros v Lokti
MX1, I. jízda: 1. Leok (Est., Honda), 2. Cairoli (It., KTM), 3. Desalle (Belg., Suzuki), 4. Philippaerts (It., Yamaha), 5. Nagl (Něm., KTM), ...18. Neugebauer (ČR, Kawasaki), 25. Smola (ČR, Suzuki),.
II. jízda: 1. Cairoli, 2. Desalle, 3. Ramon (Bleg., Suzuki), 4. Nagl, 5. Leok, ...23. Smola, 26. Neugebauer
MX2, I. jízda: 1. Roczen (Něm., Suzuki), 2. Musquin (Fr., KTM), 3. Herlings (Niz., oba KTM), 4. Van Horebeek (Belg., Kawasaki), 5. Simpson (Brit., KTM), ...13. Michek (ČR, TM).
II. jízda: 1. Musquin, 2. Roczen, 3. Paulin (Fr., Yamaha), 4. Frossard (Fr., Kawasaki), 5.Van Horebeek, ...13. Michek.
Stav MS po 12 z 15 závodů - MX1: 1. Cairoli 531, 2. Desalle 447, 3. Philippaerts 394, 4. Nagl 382, 5. Ramon 376, ...34. Neugebauer 15.
MX2: 1. Musquin 527, 2. Roczen 449, 3. Frossard 404, 4. Herlings 391, 5. Simpson 329, ...23. Smitka (ČR, KTM) 33, 28. Michek 24.

Reklama

Související témata: