Hlavní obsah

RALLYE: Nor Solberg se v Japonsku přes penalizaci udržel v čele, Prokop je jedenáctý

Nor Peter Solberg s citroënem je i po druhé etapě v čele Japonské rallye. Jeho náskok před Finem Mikkem Hirvonenem se však ztenčil na 3,7 sekundy, protože dostal desetisekundovou penalizaci za předčasný start do třinácté rychlostní zkoušky. Český jezdec Martin Prokop se v celkovém pořadí posunul na jedenáctou příčku, v hodnocení kategorie S-WRC je nadále druhý.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Norský pilot Citroënu Petter Solberg

Článek

Na dvě rychlostní zkoušky se dostal do čela Fin Jari-Matti Latvala, ale kvůli zlomené hnací hřídeli nápravy se propadl na pátou pozici. Obhájce titulu Francouz Sébastien Loeb zůstává šestý, ale snížil ztrátu na Solberga na 37,9 sekundy.

Solberg se může dočkat prvního vítězství po pěti letech. "Myslím, že tuhle rallye máme šanci vyhrát. Už tolikrát jsme byli letos tak blízko. Uvidíme, co se stane, dám do toho všechno," uvedl na internetových stránkách wrc.com.

Prokop ve své kategorii vyhrál čtyři z osmi dnešních rychlostních zkoušek, ale jeho manko na Fina Jariho Ketomau zůstalo prakticky stejné. Momentálně na něj ztrácí 52,8 sekundy.

Reklama

Související témata: