Hlavní obsah

F1: Kvalifikaci v Monze vyhrál Alonso, Schumacher se opět nedostal do desítky

MONZA

Kvalifikaci na Velkou cenu Itálie vozů formule 1 vyhrál v sobotu dvojnásobný mistr světa Španěl Fernando Alonso na ferrari před obhájcem titulu Britem Jensonem Buttonem z McLarenu. Triumf italské stáje podtrhl třetím místem Brazilec Felipe Massa.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Fernando Alonso vyhrál v Monze sobotní kvalifikaci

Článek

Lídr seriálu Lewis Hamilton vyrazí do závodu na okruhu v Monze z pátého místa. Jeho největší konkurent v boji o titul Mark Webber bude na startovním roštu o jednu pozici před ním.

Piloti ferrari ovládli všechny tři části kvalifikace. Massa zajel nejrychlejší kolo v první fázi, poté se zlepšil jeho týmový kolega Alonso a jako jediný pokořil hranici minuty a 22 sekund. Button sice v posledním měřeném kole zrychlil, v cíli měl ale stále manko více než jedné desetiny.

"Zítra potřebujeme minimálně stupně vítězů, abych zůstal v boji (o titul). Není na nás velký tlak, ale nemůžeme si dovolit další špatný výsledek nebo nedokončení závodu," připomněl Alonso poslední nepovedenou GP Belgie, kde se cíle nedočkal.

"Bude to velmi zajímavý závod, jednotlivé vozy pojedou s úplně odlišnými přítlačnými silami," upozornil Button na rozdílné strategie nastavení dokonce i v rámci jeho týmu McLaren.

Michaelu Schumacherovi se opět nedařilo.foto: Reuters/Stefan Wermuth

Opět se nedařilo veteránovi Michaelu Schumacherovi, jenž se počtvrté za sebou neprobojoval do elitní desítky kvalifikace. Jezdec stáje Mercedes obsadil 12. místo a do nedělního závodu vyrazí z šesté řady.

Kvalifikace na GP Itálie, 14. závod MS vozů formule 1 v Monze:
1. Alonso (Šp./Ferrari) 1:21,962, 2. Button (Brit./McLaren) 1:22,084, 3. Massa (Braz./Ferrari) 1:22,293, 4. Webber (Austr./Red Bull) 1:22,433, 5. Hamilton (Brit./McLaren) 1:22,623, 6. Vettel (Něm./Red Bull) 1:22,675, 7. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:23,027, 8. Hülkenberg (Něm./Williams) 1:23,037, 9. Kubica (Pol./Renault) 1:23,039, 10. Barrichello (Braz./Williams) 1:23,328.

Reklama

Související témata: