Hlavní obsah

RALLYE: Kresta vyhrál ve Vyškově a je zase blíž titulu

Roman Kresta se spolujezdcem Tomášem Kašpárkem na voze Mitsubishi Lancer Evo IX vyhráli Admiral rallye ve Vyškově, která byla sedmou soutěží devítidílného seriálu mistrovství České republiky ve sprintrallye. Na druhém místě se ztrátou 28,8 sekundy dojela polská posádka Grzegorz Grzyb s Przemyslawem Zawadou na voze Škoda Fabia S2000. Třetí byli Josef Peták s Alenou Benešovou na peugeotu 207 S2000.

Foto: Sport.cz

Roman Kresta vyhrál rallye ve Vyškově a je zase blíž titulu.

Článek

Kresta se vítězstvím přiblížil zisku titulu, neboť jeho dva největší soupeři v průběžném pořadí Roman Odložilík a Jaroslav Orsák nebodovali. Odložilíka postihla penalizace 20 sekund a soutěž nedokončil. Orsák odstoupil po závadě motoru ve třetí rychlostní zkoušce.

Přitom Odložilík vstoupil do soutěže dravě, vyhrál první dvě rychlostní zkoušky a k nim přidal ještě vítězství v pátém testu. Kresta jel více na jistotu. Už po třetím úseku se však dostal na průběžné první místo a svůj náskok postupně zvyšoval, i když vyhrál pouze dvě zkoušky.

Letos poprvé se představil ve sprintrallye po téměř roční přestávce Tomáš Enge, který obsadil sedmé místo.

Do soutěže zasáhlo 116 posádek ze čtyř zemí. Z favoritů vedle Orsáka soutěž na 248 kilometrů dlouhé trati protkané 92 kilometry rychlostních zkoušek nedokončili kvůli technickým závadám Jan Černý, Igor Drotár, Lumír Firla a Milan Pantálek.

Šampionát bude pokračovat 9. října Rallye Jeseníky.

Admiral Rallye Vyškov, sedmý závod MČR ve sprintrallye:
1. Kresta, Kašpárek (Mitsubishi Lancer Evo IX) 51:47,6, 2. Grzyb, Zawada (Pol./Škoda Fabia S2000) -28,8, 3. Béreš, Müller (SR/Škoda Fabia S2000) -1:04,4, 4. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -1:07,6, 5. J. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:22,2, 6. Jelínek, Kotěna (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:28,3.
Průběžný stav seriálu: 1. Kresta 144, 2. R. Odložilík (Citroën Xsara WRC) 104, 3. Orsák (Mitsubishi Lancer Evo IX) 93.

Reklama

Související témata: