Hlavní obsah

Pešek se vrátí do šampionátu Moto2 v katarském týmu

Motocyklový jezdec Lukáš Pešek se vrátí do mistrovství světa a příští rok bude startovat v kategorii Moto2 v barvách katarského týmu QMMF Racing. Čtyřiadvacetiletý závodník tak bude mít možnost napravit si reputaci po nevydařené letošní sezóně, v jejímž průběhu byl propuštěn z týmu Matteoni Racing.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Český jezdec Lukáš Pešek na trati v Brně při volném tréninku třídy Moto2.

Článek

"Jsem nadšený, jedná se o místo v týmu s velkou perspektivou. Těším se na příští sezónu," uvedl Pešek v tiskové zprávě.

Vítěz dvou Velkých cen ve třídě do 125 ccm z roku 2007 obsadil v konečném hodnocení nově vzniklé kategorie Moto2 až 34. místo se ziskem pěti bodů. V závěrečných šesti závodech ale už nestartoval, protože stáj Matteoni ho navzdory platné smlouvě propustila.

Pešek i jeho trenér a spolupracovník Miloš Čihák si předtím několikrát stěžovali na váznoucí komunikaci a spory s techniky i šéfem týmu. Právě Čihák bude technickým ředitelem Peškovy nové stáje, která bude mít evropské sídlo buď v Česku, nebo ve Španělsku.

"Projekt z říše snů"

"Projekt, který se podařilo dohodnout, je pro mě jako z říše snů. Uděláme vše proto, abychom tuto jedinečnou příležitost využili," prohlásil Čihák.

Týmovým kolegou českého pilota bude Katařan Mašel Al Naimi, jenž letos rovněž startoval v Moto2, ale nezískal ani bod.

V novém působišti bude Pešek opět jezdit na stroji Moriwaki, s kterým získal Španěl Toni Elías titul mistra světa v premiérovém šampionátu Moto2. Tým bude mít plnou tovární podporu. První testování čeká Peška v únoru.

Reklama