Hlavní obsah

Hülkenberg končí u Williamsu, jeho místo zřejmě obsadí Maldonado

ABÚ ZABÍ

Německý pilot Nico Hülkenberg už nebude v příští sezoně jezdit v seriálu formule 1 za Williams. Třiadvacetiletý jezdec se nedohodl s vedením britské stáje na podmínkách prodloužení smlouvy. Podle svého manažera Williho Webera však Hülkenberg v královské motoristické třídě zůstane i v dalším roce.

Článek

"Moc mě to mrzí, rád bych zůstal u Williamsu," konstatoval po své premiérové sezóně Hülkenberg. "Nyní jednáme s dalšími týmy. Nico bude mít místo v seriálu i pro příští rok," uvedl Weber, jenž v minulosti do světa formule 1 přivedl i bratry Michaela a Ralfa Schumacherovy.

Hülkenberg po loňském triumfu v šampionátu GP2 skončil letos v F1 na 14. místě se ziskem 22 bodů. Překvapil v předposlední Grand Prix v Sao Paulu, kde vyhrál kvalifikaci. Jeho nejlepším umístěním je šestá příčka z Maďarska.

V jeho stopách by se měl vydat čerstvý šampión GP2 Pastor Maldonado. Pětadvacetiletý Venezuelan bude ve Williamsu testovat monopost pro novou sezónu a vzhledem k silné sponzorské podpoře by měl vytvořit závodní dvojici se zkušeným Brazilcem Rubensem Barrichellem.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint