Hlavní obsah

Motokrosař Michek skončil druhý v šampionátu MX3 v Bulharsku

TROJAN

Motokrosař Martin Michek obsadil v druhém závodu mistrovství světa kategorie MX3 v Bulharsku druhé místo za Francouzem Milkem Potiskem. V průběžném pořadí šampionátu je třetí za svým dnešním přemožitelem a vítězem zahajovací Velké ceny Řecka Švýcarem Julienem Billem.

Foto: archiv

Motokrosař Martin Michek

Článek

Michek dnes začal naplňovat své předsezonní plány o útoku na medailové umístění v konečném hodnocení mistrovství světa, na které český motokros čeká 35 let. V obou jízdách v bulharském Trojanu skončil třiadvacetiletý jezdec na druhém místě, přičemž v té druhé zaostal za Potiskem jen o dvě a půl sekundy.

Dobře si vedl také Martin Žerava, jenž vybojoval čtvrté a šesté místo. V celkové klasifikaci, v níž obsadil loni konečnou čtvrtou příčku, mu patří sedmá pozice.

Michek startoval v minulých dvou letech jako tovární jezdec TM v nabitějších kategoriích MX1 a MX2, ale na podzim přešel do týmu Orion Litomyšl s cílem výrazně se prosadit ve třídě MX3. Nejraději by získal titul, aby si vyjel účast v královské kategorii MX1 a měl by hrazené startovné.

Reklama

Související témata: