Hlavní obsah

Velká cena Indie formule 1 uzavře šampionát 11. prosince

Velká cena Indie formule 1 se pojede 11. prosince. Závod, který bude v tomto roce slavit premiéru v mistrovství světa, zařadila mezinárodní federace FIA na konec nově vydaného kalendáře dva týdny po původním finále v Brazílii (27. listopadu).

Foto: Hasan Jamali, ČTK/AP

Velká cena Bahrajnu se letos přece jen pojede.

Článek

Indická Grand Prix v Dillí se musela vzdát svého původního termínu 30. října, který v pátek obsadila odložená Velká cena Bahrajnu. Ta měla šampionát v březnu zahájit, ale politická situace v zemi způsobila zrušení závodu.

Dvacetidílný seriál formule 1 tak skončí v nejpozdějším termínu za posledních 48 let. V roce 1963 se závěrečný závod sezony konal 28. prosince v Jižní Africe. Prosincový termín se příliš nelíbí týmům, volbu ale nemohly ovlivnit. Šéf F1 Bernie Ecclestone pro nevoli účastníků MS vyjádřil pochopení, prodloužení sezony ale omluvil mimořádnými okolnostmi.

Proti jsou ale i jezdci, kriticky se vyjádřil například australský pilot Mark Webber z týmu Red Bull.

"I když už padlo rozhodnutí, hodně bych se divil, kdyby se Velká cena Bahrajnu letos odjela," uvedl. "Podle mého názoru by se mělo akceptovat rozhodnutí ze začátku sezony a ne program měnit v jejím průběhu. Samozřejmě bych rád jel v Bahrajnu, ale ne letos. Až přijde čas," dodal Webber.

Reklama