Hlavní obsah

Latvala míří za výhrou na Švédské rallye, Prokop je devátý

Tovární jezdec Fordu Jari-Matti Latvala z Finska míří za vítězstvím ve Švédské rallye, druhém dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Po druhé etapě má Latvala náskok 23 sekund před vítězem předešlých dvou ročníků rallye a svým krajanem Mikkem Hirvonenem, třetí je Nor Petter Solberg. Čech Martin Prokop se drží na devátém místě.

Článek

Latvala je v čele soutěže od osmé rychlostní zkoušky a v průběhu dnešních osmi měřených testů se mu podařilo navýšit svůj náskok o šest sekund. Dá se tak předpokládat, že vyrovnaný souboj ještě v loňské sezóně týmových kolegů bude pokračovat i v neděli. Hirvonen od letošního roku hájí barvy továrního týmu Citröen.

Za finskou dvojicí se drží s odstupem půlminuty Petter Solberg, kterého následují Nor Mads Ostberg a Jevgenij Novikov z Ruska. S téměř tříminutovou ztrátou na Latvalu je šestý osminásobný světový šampion Sébastien Loeb z Francie.

Devátý Prokop v průběhu soboty zajížděl pravidelně časy na hranici elitní desítky, v neděli jej čeká souboj o osmé místo s Patrikem Sandellem ze Švédska, na nějž ztrácí necelé tři sekundy.

Švédská rallye- po 2. etapě:
1. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS WRC) 2:30:08,0
2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3 WRC) -23,0
3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS WRC) -51,4
4. Ostberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS WRC) -1:02,5
5. Novikov, Giraudet (Rus., Fr./Ford Fiesta RS WRC) -2:13,1
6. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) -2:57,5
9. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -4:34,4

Reklama

Související témata: