Hlavní obsah

Enge je podle Novy podezřelý z krádeže

PRAHA

Automobilového závodníka a zatím jediného Čecha, který absolvoval závod formule 1, Tomáše Engeho vyšetřuje podle televize Nova policie. Enge měl údajně na diskotéce v Liberci vzít jednomu z návštěvníků digitální fotoaparát, kterým byl vyfotografován.

Foto: Právo

Tomáš Enge

Článek

Enge nebyl podle televize celý den k zastižení a nepodařilo se tak sehnat jeho vyjádření k případu. Incident se měl odehrát v ranních hodinách ve studentském klubu Zanzibar poblíž libereckých vysokoškolských kolejí.

Jeden z návštěvníků klubu pořídil několik snímků Engeho, který s tím však nesouhlasil. Podle studenta se Enge choval arogantně a chtěl, aby snímky vymazal. Potom mu vytrhl aparát z ruky a utekl.

Až dvouleté vězení

Podle Novy pak student se svými kamarády zadržel Engeho údajného manažera, který závodníkovi zatelefonoval a pak za ním studenty odvezl. Student několik fotek vymazal, fotoaparát se však vypnul, protože mu došla baterie.

Enge jej tedy znovu vzal, nasedl do auta a začal odjíždět. Mladík naskočil k němu do auta, Enge ale pokračoval v jízdě. Když přibrzdil, student vypadl.

Liberecká policejní mluvčí televizi řekla, že policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu krádeže. Závodníkovi hrozí dvouleté vězení, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Reklama

Související témata: