Hlavní obsah

Enge: Nekradl jsem, bránil jsem své soukromí

PRAHA

Bývalý pilot formule 1 Tomáš Enge popírá, že ukradl na liberecké diskotéce jednomu z návštěvníků fotoaparát a tvrdí, že informace o případu jsou zkreslené. Ať už dopadne šetření policie jakkoli, čeká Engeho trest ze strany jeho manažera Antonína Charouze. "Tomáš neměl ve dvě ráno na diskotéce co dělat, porušil tím životosprávu," řekl Charouz.

Foto: www.f1i.com

Tomáš Enge

Článek

Charouz se zatím nechce vyjadřovat k jezdcově vině či nevině a hodlá počkat na výsledek policejního šetření. Naznačil ale, že za porušení životosprávy čeká Engeho na základě smlouvy profesionálního jezdce postih.

Mladík prý s vymazáním fotografií souhlasil

Jeden z návštěvníků studentského klubu Zanzibar měl vyfotografovat Engeho, který se poté arogantně dožadoval vymazání snímků. Pak měl vytrhnout studentovi aparát z ruky a utéct pryč.

"V klubu jsme byli s několika lidmi po sponzorské akci. Během večera přišlo několik fanoušků, se kterými jsem podiskutoval a když mě chtěli vyfotit, požádal jsem je, aby s tím počkali na Pražský rallyesprint. Bez problémů mi vyhověli," řekl Enge v prohlášení vydaném v úterý večer.

Podle něj se poté objevil jiný návštěvník klubu, který jej fotografoval i přes zjevný nesouhlas. "Požádal jsem ho, aby mi dal své jméno a adresu, že mu foťák po smazání fotografií druhý den dovezu domů. Dotyčný s tím souhlasil," tvrdí Enge.

Z auta nevypadnul

Enge poté odjel pryč, po chvíli se ale rozhodl, že fotografie smaže hned. Zavolal proto svého kamaráda, aby za ním přijel i s majitelem fotoaparátu. "Smazali jsme dvě fotky, ale pak došly baterie a proto jsem mu sdělil, že mu fotoaparát vrátím v pátek, jak jsme se před tím dohodli."

Podle původních informací Enge poté začal odjíždět a mladík se pokoušel naskočit k němu do auta, z něhož však vypadl. "Nesouhlasil, abych odjel, a pokusil se otevřít dveře mého vozu, což se mu však nepodařilo. Není pravda, že seděl u mě ve voze a vypadnul. Údajný poškozený též uvedl, že jsem ho udeřil do obličeje, což nepotvrdili ani jeho svědci," řekl Enge.

Nejde o krádež, tvrdí Enge

Podle Engeho nejde o krádež, protože slíbil, že fotoaparát vrátí, což má vyplývat i z výpovědí svědků poškozeného. "Chápu, že v případě podání podnětu se případem musí zabývat policie, ale s klasifikací případu nesouhlasím, protože jsem neměl v úmyslu si fotoaparát ponechat," uvedl v prohlášení, s tím, že další kroky nyní řeší právníci.

Liberečtí policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu krádeže, jezdci hrozí dvouleté vězení, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Engemu prý nevadí, když je fanoušky fotografován při automobilových závodech nebo oficiálních akcích. "V tomto případě však o žádnou oficiální událost nešlo a rád bych si udržel také určité soukromí," řekl bývalý pilot formule 1.

Reklama

Související témata: