Hlavní obsah

Zanardi chce zase závodit

PRAHA

Alessandro Zanardi, jenž před dvěma lety přišel při nehodě přímo na závodním okruhu o obě nohy, chce znovu zasednout do soutěžního vozu a zažívat slastné pocity z vítězství. Zanardi je dle vlastních slov před podpisem smlouvy se stájí BMW Italia, za kterou by měl jezdit v evropském šampionátu cestovních vozů.

Foto: ČTK

Alessandro Zanardi ve speciálně upraveném voze

Článek

Sedmatřicetiletý Zanardi  před dvěma lety havaroval v závodě série CART v německém Lausitzu tak nešťastně, že mu musely být amputovány obě nohy. Přesto se dokázal k závodění vrátit, letos v říjnu absolvoval ve speciálně upraveném voze dva závody ME cestovních vozů. Ve druhém, v italské Monze, dojel na pěkném sedmém místě.

"Právě v Monze se zrodila možnost, že bych mohl odjet celý šampionát," řekl Zanardi pro italský deník Gazzetta dello Sport, kde dohodu s BMW označil jako na 99% jistou. "Jsme téměř připraveni a v pondělí nebo v úterý bych měl ve Valencii testovat vůz," dodal bývalý pilot formule 1. .

Zanardiho nadšení ale mírní vyjádření mluvčího stáje BMW Jörga Kottmeiera, podle kterého ještě dohoda s italským jezdcem není odsouhlasena. "Probíhají jednání, ale ze strany BMW ještě není jasno," podotkl.

Zanardi v minulých dnech dostal nabídku od Hondy k účasti v závodě 500 Indianapolis, kterou ale s díky odmítl. "Myslím, že závodění na této úrovni je pro mne už uzavřenou kapitolou," vysvětlil.

Reklama