Hlavní obsah

Janiše si vyhlédl šampión F1 Rosberg

Jaroslav Janiš má jasno o letošní sezóně. Pilot, který dokončil loňský ročník mezinárodního mistrovství F3000 na sedmém místě a v prosinci se jako druhý Čech posadil za volant vozu formule 1 ve stáji Jordan, bude letos jezdit v prestižním seriálu cestovních speciálů DTM. Do svého týmu si jej vybral mistr světa ve formuli 1 z roku 1982 Keke Rosberg.

Foto: BPA

Jarek Janiš sen 3. a 4. prosince zúčastnil ve španělském Jerezu testů ve stáji formule 1 Jordan.

Článek

"Jsem šťasten, že dostanu příležitost v jednom z nejpopulárnějších evropských seriálů a navíc v tak kvalitním týmu. Přechod z formulového vozu na cestovní považuji za velice příjemnou změnu. Bude to pro mě další cenná zkušenost. Pevně věřím, že dosáhnu dobrých výsledků," netajil radost z nového angažmá dvacetiletý Janiš, o jehož budoucnosti se dlouho spekulovalo.

Smlouvu podepsal prozatím na rok. "Je v ní ale opce. Pokud se Jarek chytne, mělo by jít rozhodně o dlouhodobější spolupráci," tvrdí závodníkův manažer Antonín Charouz, podle něhož to zdaleka neznamená Janišův definitivní konec ve formulích.

"Vždyť i Michael Schumacher prošel kdysi podobným vývojem," připomněl. Charouz naopak již před časem tvrdil, že by byl nerad, aby Janiš ve formuli 3000 uvízl na delší čas.

Desetidílný šampionát DTM začne 18. dubna na německém Hockenheimu, kde se 3. října uskuteční také závěrečný podnik. Předposlední závod budou moci zhlédnout na Masarykově okruhu v Brně i čeští motorističtí fanoušci.

Reklama