Hlavní obsah

Buggyra chce na rekordy postavit speciální vůz

DUBAJ (SAE)

Čtvrteční světový rekord Davida Vršeckého na tahačích inspiroval závodní tým Buggyra k dalším pokusům o posunutí hranice motoristických možností. Vedení stáje totiž v závěru týdne rozhodlo, že se hodlá rekordním pokusům věnovat i v budoucnu. Dokonce kvůli tomu chce zkonstruovat speciální truck, na němž se bude o rekordy pokoušet.

Článek

Jen dva dny poté, co Vršecký zajel v Dubaji rekordní rychlost 281,723 km/h, měli v Buggyře jasno. "Pokud chceme bez větších problémů překonávat třísetkilometrovou hranici, musíme tomu přizpůsobit vůz," má jasno poradce týmu Martin Koloc, který je šéfem projektů Buggyry pro Střední východ. Rekordní speciál bude postaven i kvůli tomu, aby nijak neomezoval práce na běžném závodním voze, který bude objíždět Evropský pohár.

Truck, s nímž Vršecký rekord zajel, v nejbližších dnech zamíří na zpáteční cestu do Čech, aby byl připraven na dubnový start letošního seriálu. Další důvodem pro sestavení zbrusu nového tahače je skutečnost, že ne všechny komponenty ze závodního kamionu se hodí pro rekordní účely.

O termínu dalšího rekordního pokusu ale ještě nebylo rozhodnuto. Je skoro jisté, že se uskuteční znovu v Dubaji, kde jsou k němu ideální klimatické podmínky. V úvahu přichází zářijový termín, kdy by však bylo složité skloubit činnost závodního týmu s přípravou rekordu, protože Evropský pohár bude v plném proudu. Pravděpodobnějším termínem je závěr ledna příštího roku.

Pod značkou Buggyra možná vznikne i další zajímavý projekt. Proslýchá se, že na Středním východě vznikne už za rok nová závodní série, jež ponese označení F1000 a pojede se na speciálech navržených v konstrukčních kancelářích roudnické stáje.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint