Hlavní obsah

Michalík bude chybět v endurovém MS

PRAHA

Bez největší české endurové hvězdy Romana Michalíka bude o víkendu zahájeno mistrovství světa této disciplíny. Bývalý světový šampión a druhý muž loňského pořadí se totiž nedohodl na podmínkách smlouvy s továrním týmem Yamahy a místo boje s nejlepšími endurovými jezdci odletí v pondělí do Ameriky, kde se představí v tamním seriálu závodů cross country.

Foto: internet

Roman Michalík

Článek

Důvodem, proč se nakonec se zástupci italského týmu zastupujícího oficiálně Yamahu nedohodl, byly problémy se sponzory. Michalík totiž spolupracuje s jiným výrobcem bot než jeho plánovaný tým.

"Myslel jsem si, že se dohodneme, protože stejný problém jsem už kdysi vyřešil. Nakonec to ale nešlo," přiznal Michalík v rozhovoru pro ČTK. V sezoně přesto bude používat Yamahu 450.

Místo pravidelných startů v mistrovství světa jej čekají boje v severní Americe, z čehož ale český endurista nedělá tragédii. "Závodil jsem tam již před dvěma lety na podzim a byla tam dobrá konkurence. Navíc to bude příjemná změna, něco nového," řekl Michalík, který v zámoří pobude více než tři měsíce.

Pokud se ale nestane nic mimořádného, přinejmensím jeden závod MS odjede, a to na Slovensku. "Po návratu bych měl startovat i v českém šampionátu," dodal Michalík, jenž by neměl chybět v sestavě české reprezentace pro Šestidenní.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články