Hlavní obsah

Buggyra znovu favoritem EP tahačů

PRAHA

O víkendu začne v nizozemském Assenu další sezóna Evropského poháru tahačů a české týmy a především piloti v ní opět mohou hrát první housle. Platí to jak o silnější divizi Super Race Truck, v níž se počítá s dominancí roudnické Buggyry, tak o slabší Race Truck, v níž zase hodně slibuje start 19letého Adama Lacka i 42letého veterána Františka Vojtíška.

Foto: internet

Buggyra Truck Racing Team získal v loňské sezóně zásluhou Němce Körbera titul mistrů Evropy.

Článek

Desetidílná soutěž, která odstartuje v Assenu a uzavře se koncem října v Le Mans, slibuje obrovskou konkurenci především v nižší kategorii, která je založena na sériových modelech. Také letos se počítá, že se na start prvního závodu do Nizozemska přijede představit na pětadvacet vozů. Na rozdíl od loňského roku, kdy Vojtíšek s renaultem jen paběrkoval, by mohl být český otisk v soutěži znatelnější.

Ale o ataky na medailové pozice by se měl starat nejen 'Frankie', jak se zkušenému matadorovi přezdívá, ale možná i Lacko. Ten v loňské sezoně ještě jezdil ve vyšší kategorii se speciálem Tatra a často dotíral na nejlepší vozy. Jeho slibný jezdecký talent by se mohl v nabité konkurenci znovu rozvinout. Letos usedne za volant manu.

O tom, že v divizi Super Race Truck budou znovu vládnout tahače z roudnické stáje Buggyra, už nikdo nepochybuje. A nic na tom nemění ani fakt, že na startu bude chybět dvojnásobný šampión z předchozích let Gerd Körber, který letošní ročník vynechá.

O to větší naději však bude mít český závodník David Vršecký, který loni skončil na bronzovém stupni a dokázal vyhrát svou první Velkou cenu. Jeho prestiž ještě zesílila poté, co v únoru překonal na upravené buggyře světový rychlostní rekord, a zlepšující se jezdecké vlastnosti by měl prokázat i na okruzích.

Program EP tahačů v roce 2004
4. dubnaAssen (Nizozemsko)
17. dubnaCatalunya (Španělsko)
16. květnaMisano (Itálie)
20. červnaNogaro (Francie)
11. červenceNürburgring (Německo)
1. srpnaAlastaro (Finsko)
29. srpnaMost
19. záříZolder (Belgie)
3. říjnaJarama (Španělsko)
24. říjnaLe Mans (Francie)

Reklama

Související témata: