Hlavní obsah

DTM se připravuje ke startu v Hockenheimu

O nadcházejícím víkendu se roztočí kola seriálu německého mistrovství cestovních vozů DTM. Letos má Česká republika dvojí zastoupení. Tím prvním je účast českého pilota Jarka Janiše a tím druhým Masarykův okruh v Brně, kde se pojede předposlední závod seriálu.

Foto: Audi Motorsport

Frank Biela pilot týmu Infineon Team Joest s vozem Audi A4 DTM při testování na Masarykově okruhu v Brně.

Článek
Fotogalerie

DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) odstartuje na Hockenheimringu v pátek 16. dubna. V neděli pak již bude znám letošní první vítěz populárních automobilových závodů. Na startovní rošt se postaví šest audin A4 DTM, jeden Opel Astra V8 Coupé a šest modelů Vectra GTS V8, čtyři nové AMG Mercedes C-Klasse a konečně čtyři loňské verze AMG Mercedes CLK, s nímž bude jezdit i Janiš. Ten má za sebou testování na Masarykově okruhu v Brně, kde zajel 18. čas z dvaceti pilotů.

Absolvoval i prezentaci jezdců DTM v německém Hamburku. "Show přihlíželo na dvacet tisíc lidí. Jen mě to utvrdilo v tom, jak je šampionát DTM populární," nechal se slyšet mladý pilot, jehož vůz je vyveden v barvách týmu mistra světa ve formuli 1 z roku 1982 Keka Rosberga.

Janiš první zkušenosti na novém Hockenheimringu získával v loňském závodě F3000. "Hodně získat, ale i ztratit, se dá v první zatáčce po startu," popsal své dojmy. " Nejlepším místem pro předjíždění je zřejmě vracečka, na kterou je vidět i z tribuny Mercedes-Benz, na dlouhé rovince se můžete zavěsit za soupeře a potom ho vybrzdit," řekl s tím, že by si pro začátek sezóny přál suchou trať.

Týmyvozypočet
Audi Sport Infineon Team JoestAudi A4 DTM4
Audi Sport Team Abt SportslineAudi A4 DTM2
RosbergAMG-Mercedes CLK2
PerssonAMG-Mercedes CLK2
HWAAMG-Mercedes C-Klasse4
OPC EuroteamOpel Astra V8 Coupé1
OPC Team HolzerOpel Vectra GTS V83
OPC Team PhoenixOpel Vectra GTS V83

"Poslední týdny mě svrbí prsty," řekl natěšený Heinz-Harald Frentzen, který opustil formuli 1 a svůj první ročník v DTM pojede pod křídly týmu OPC Team Holzer s vozem Opel Vectra GTS V8. "Formule 1 se jede již od začátku března a já jsem velmi vzrušen v očekávání prvního startu v DTM," dodal Frentzen, který při testování v Brně zajel třetí nejrychlejší čas 1:54.048.

Velký návrat, po dvanácti letech, v barvách týmu Audi Sport Infineon Team Joest chystá i vítěz seriálu z roku 1991 Němec Frank Biela, který má na svém kontě rovněž trojnásobné vítězství v Le Mans s Audi R8. V DTM bude řídit vůz Audi A4 Mezi jezdci nebude chybět ani čtyřnásobný mistr DTM Bernd Schneider za tým HWA s AMG Mercedes C-Klasse. Týmovým kolegou obhájce loňského prvenství bude bývalý pilot formule 1 Jean Alesi.

Kalendář DTM 2004
DatumZeměMísto
16. - 18.4.NěmeckoHockenheimring
30.4. - 2.5.PortugalskoEstoril
14.5. - 16.5.ItálieDTM Adria Int. Raceway
4.6. - 6.6NěmeckoEuroSpeedway Lausitz
25.6. - 27.6.NěmeckoNorisring
30.7. - 1.8.NěmeckoNürburgring
6.8. - 8.8.NěmeckoMotopark Oschersleben
3.9. - 5.9.NizozemíZandvoort
17.9. - 19.9.ČeskoBrno
1.10. - 3.10.NěmeckoHockenheimring

Reklama