Hlavní obsah

Janiše čeká v DTM krok na neznámé půdě

Závodní premiéru si o nadcházejícím víkendu odbyde Jarek Janiš při třetím dílu automobilového seriálu DTM. Účastníci šampionátu se podruhé v řadě sejdou mimo území Německa, po portugalském Estorilu je čeká italská Adrie, kde Janiš zatím ještě nikdy nejel.

Foto: BPA

Jarek Janiš

Článek

"V Adrii jsem nikdy nejel, ale rád se učím nové okruhy. O trati jsem hovořil s mým inženýrem a také s bratrem Erikem, který tam loni závodil. Okruh trochu připomíná motokárovou dráhu. Je tam dlouhá rovinka a potom následuje mnoho zatáček s různými poloměry," přiblížil Janiš, jenž závod v Estorilu nedokončil kvůli technickým problémům.

"Mám ale k dispozici data z loňského závodu, takže tuším, co mě čeká. Ve čtvrtek si projdu okruh společně s mým inženýrem Karlem Jenningsem a budu u toho probírat stopy, převodové stupně a další věci. Nové tratě se obvykle učím velmi rychle a myslím, že první páteční test bude stačit na to, abych se s Adrií sžil," tvrdí český pilot týmu Sonax Dark Dog AMG-Mercedes, který se v přestávce mezi závody věnoval především tréninku fyzické kondice.

Premiéry se nebojí

"Jezdci, kteří tam závodili loni budou mít určitou výhodu, ale obavy z toho nemám. Před čtrnácti dny v Estorilu jsme byli ve srovnání s našimi přímými soupeři velmi rychlí a doufám, že na tom budeme dále stavět. Pochopitelně doufám v lepší konec víkendu," uzavřel Janiš.

Nový a moderní okruh Adria dokončený v roce 2000 se nachází jižně od Benátek. Je dlouhý pouhých 2702 metrů a po Norisringu je druhým nejkratším v šampionátu DTM. Poprvé se jezdci populárního seriálu sešli v Adrii v loňském roce, z vítězství se radoval Christijan Albers s vozem AMG-Mercedes CLK, který rovněž triumfoval před čtrnácti dny v Estorilu a vyhoupl se do čela průběžného pořadí.

DTM 2004 - Adria (3. závod)
14. - 16. května
Délka okruhu2702 m
Délka závodu47 kol = 126,994 km
Pole position 2003Marcel Fässler (AMG-Mercedes CLK)
Vítěz 2003Christijan Albers (AMG-Mercedes CLK)
Rekord trati DTMBernd Schneider (AMG-Mercedes CLK) 1:11,669
Přímý přenos závodu vysílá vysílá v neděli od 14:00 Galaxie Sport.
Průběžné pořadí po 2 z 10 závodů DTM
JEZDCI
1.Paffett10
2.Albers8
3.Ekström6
4.Kristensen5
5.Tomczyk4
6.Dumbreck3
7.Pirro2
8.Scheider1
TÝMY
1.C-Klasse AMG-Mercedes10
2.Audi Sport Team Abt10
3.Vodafone/DC Bank AMG-Mercedes8
4.Audi Sport Team Abt Sportsline5
5.OPC Team Phoenix3
6.Audi Sport Team Infineon Joest2
7.OPC Team Holzer II1
ZNAČKY
1.Mercedes-Benz18
2.Audi17
3.Opel4

Reklama