Hlavní obsah

Kresta si vyzkoušel Octavia Cup

PRAHA

Poslední víkend strávil Roman Kresta na mosteckém autodromu, kde se zúčastnil úvodního podniku Octavia Cupu. Na 'dvoukolku' si Kresta musel rychle zvyknout a předvést, proč patří mezi světovou elitu v automobilových soutěžích. "Potřeboval bych ale více času. Přece jen je to jiná technika než ve voze WRC," řekl po premiéře Kresta.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Roman Kresta

Článek

Kresta byl znevýhodněn i tím, že okruh prakticky neznal na rozdíl od okruhových pilotů, kteří jezdí domácí soutěže jen v Brně či Mostě a proto trať znají do nejmenších detailů. "Sám jsem během celého víkendu poznával, kde se lze posunout o tolik cenné desetinky vteřiny dopředu," řekl Kresta.

Kresta dosáhl v prvním měřeném tréninku 14.času, když na nejrychlejšího Doška ztratil necelé dvě vteřiny. Ve druhém měřeném tréninku se mu bohužel dosažený čas nepodařilo zlepšit a posunul se na sedmnácté místo, ze kterého se také vydal na trať prvního bodovaného závodu na 10 kol.

Ihned po startu bylo znát, že se s technikou i tratí seznamuje a adekvátně zrychluje. Cílovou páskou projel na 12.místě, které znamenalo jeden bod do průběžného pořadí seriálu.

Konec ve druhém závodu

Do druhého závodu odstartoval z dvanáctého místa a postupoval startovním polem, prokousal se až k sedmému místu. Bohužel po kontaktu s Maděryčem se vůz Romana Kresty stal neovladatelným a Roman odstavil Octavii mimo trať.

"Je to škoda. Postupně jsem zrychloval a bylo to rozhodně výrazně lepší než v předchozích jízdách. Odstoupení mě mrzí, ale nemělo smysl pokračovat. Octavia nezatáčela a bylo rozumné skončit než zpomalovat ostatní jezdce," řekl zklamaný Roman Kresta.

Kresta se již připravuje na velmi náročný program, neboť ve velmi krátké době čekají posádku týmu Styllex Prosport Tuning dvě náročné soutěže. Ve dnech 28. a 29.května s vozem Subaru Impreza WRC absolvují Rally Český Krumlov a hned následující víkend s vozem Ford Focus WRC Rally Akropolis, která je součástí seriálu Mistrovství světa v rally.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články