Hlavní obsah

Brno čeká nabitý automobilový víkend

Masarykův okruh v Brně zažije od pátku do neděle LG Super Racing víkend. Vrcholem brněnského programu bude nedělní tříhodinovka vozů FIA Grand Tourismo, kde dominuje značka Ferrari a z pilotů Ital Bobbi. Během dvou závodů ME cestovních vozů se za volantem BMW s ručním ovládáním objeví i bývalý pilot F1 Ital Zanardi, který má po nehodě amputovány dolní končetiny.

Foto: Audi Motorsport

Brno zažije víkend plný závodění

Článek

Na startu se objeví i bývalý jezdec F-1 Rakušan Wendlinger či expřítel tenistky Graffové Němec Bartels s prototypem Saleen.  Nedávné zkušenosti z formule 1 má i Dán Magnussen s peugeotem.

Souboj octavií rámuje celé dění, sprint se jede už v 10.15 h a pohárový závod od 17.45 h bohatý program uzavírá. Kopecký a Kresta, kteří startují na krumlovské rallye, tentokrát vynechají, zato by měl být na startu trucker Adam Lacko a s vozem Nadace Malina i Dan Landa.

Průběžnému pořadí vévodí obhájce trofeje Rosina, překvapením je další z mladíků Matějovský, který by letos rád pravidelně stál na stupních vítězů. Napravit dojem chce Jupa, jemuž první závod nevyšel, na přední příčky myslí také Bohuslav, Došek, Brejla či Maděryč.

Reklama

Související témata: