Hlavní obsah

Engeho čeká obhajoba vítězství ve 24 hodin Le Mans

PRAHA

Obhajoba prvenství v proslulém závodu 24 hodin Le Mans ve třídě GTS čeká o nadcházejícím víkendu Tomáše Engeho. Český pilot, který v letošní sezóně opět válčí hlavně v mezinárodním mistrovství formule 3000, se představí za volantem vozu Ferrari 550 Maranello, střídat se bude s Peterem Koxem a Alainem Menu.

Foto: www.veloqxprodrive.com/

Ferrari 550 Maranello stáje Veloqx Prodrive Racing.

Článek

Tým Prodrive, v jehož barvách bude Enge s týmovými kolegy útočit na druhé vítězství v řadě, do závodu nasadí dva vozy, čeká tuhý boj. K největším soupeřům bude patřit tovární tým Corvette. Prodive se navíc představí v ostrém závodu poprvé od konce loňské americké série ALMS.

"Čtyřiadvacítka v Le Mans patří k jedné z největších událostí v motoristickém sportu, proto se na závod moc těším. Pro obhajobu vítězství uděláme maximum, konkurence bude ale zase o něco silnější, varující jsou výsledky týmu Corvette. Očekávám proto velmi tuhý boj," prorokoval Enge.

Sedmadvacetiletý pilot věří, že tým na úspěšnou obhajobu má. "Sice se říká, že obhajoba je obtížnější než vítězství, ale jsem přesvědčen, že jsme dostatečně silní na to, abychom to dokázali. Le Mans je fantastický okruh, fanoušci vždy vytvoří jedinečnou atmosféru. Osobně bych navíc rád získal potřetí v řadě trofej pro nejrychlejího jezdce kvalifikace ve třídách GTS/GT," prozradil Enge další z cílů.

Sehraný tým

Optimismus před víkendovou bitvou neztrácí ani šéf týmu Prodrive George Howard-Chappell. "Věřím, že máme dobrý komplet, který se skládá z ověřeného vozu, silného motoru, dobrých pneumatik a vyrovnaných jezdců," řekl stájový boss. Podobně jako Enge ale varoval před sílící konkurencí.

Enge do závodu naskočí s parťáky, které dobře zná. S Koxem byli stálými týmovými kolegy v Prodrive během loňské sezóny, na vítězství při poslední čtyřiadvacetihodinovce ve třídě GTS dosáhli právě tihle dva spolu s Jamie Daviesem. Menu se zase se sehranou dvojkou potkal v kokpitu při loňském Petit Le Mans v Atlantě. Druhé Ferrari osedlají Rickard Rydell, Darren Turner a mistr světa v rallye Colin McRae.

72. ročník slavného závodu odstartuje v sobotu 12. června v 16 hodin, vítěz bude v Le Mans znám o 24 hodin později.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint