Hlavní obsah

Buggyry se chtějí v Zolderu vrátit do boje o titul

Již pouze tři závody zbývají do konce Evropského poháru tahačů a výsledky víkendového měření sil v belgickém Zolderu mohou naznačit, kdo naváže v kategorii Super Race Trucks na loňský titul Němce Gerda Körbera. Zatím k němu má nejblíže Němec Markus Östreich, ale do hry se chtějí vrátit opět vozy Buggyra a především český závodník David Vršecký.

Foto: internet

Buggyra Truck Racing Team získal v loňské sezóně titul mistrů Evropy.

Článek

Vršeckému se příliš nedařilo před třemi týdny v Mostu, a tak hodlá potřebné body nastřádat právě na oblíbeném okruhu v Belgii. "Již při prvním setkání s tímto okruhem jsem tvrdil: Zolder je rychlý a svým způsobem i celkem nebezpečný okruh. Na druhé straně ale když se podaří trefit nastavení auta, má dobrý jezdec hodně velkou a takřka jistou šanci dojet na bedně," uvedl roudnický rodák.

Vršecký se zatím drží se svým stájovým kolegou Španělem Albacetem na třetí pozici s třiadvacetibodovou ztrátou na první místo. Největší útok na buggyře se dá očekávat od dosud druhého Ludovika Faureho, kterému se koncem devadesátých let právě v Zolderu hodně dařilo. V Roudnici nad Labem dělali mechanici v týdnu pro úspěch maximum, soustředili se především na bezchybnou činnost turbodmychadla.

Také v nižší kategorii Race Trucks je ještě český jezdec ve hře o posty mezi třemi nejlepšími. Adam Lacko s vozem MAN drží výborné třetí místo a o víkendu se očekává především jeho souboj se stájovým kolegou a šéfem Rakušanem Algäuerem, který na něho ztrácí pouhých devět bodů.

Buggyra nedorazí do Belgie s Freightlinerem, prototypem pro příští sezonu ve třídě Race Trucks. Ten by se měl objevit až při posledním letošním závodu v Le Mans.

Reklama

Související témata: