Hlavní obsah

Další závod série ChampCar v Mexiku Janiš nepojede

PRAHA

Český jezdec Jaroslav Janiš se nepředstaví příští víkend v závěrečném závodu série ChampCar v Mexiku. Jednadvacetiletého pilota, jenž svůj premiérový závod série v Austrálii minulý týden nedokončil, ze seriálu stáhl jeho manažer Antonín Charouz. Neměl prý garance, že bude mít Janiš k dispozici nejkvalitnější možný vůz.

Foto: BPA

Jarek Janiš.

Článek

"Nebylo to lehké rozhodování. Nebyli jsme spokojeni s tím, jak byl v Austrálii vůz připraven, a neměli jsme dostatečné záruky, že se to nebude v Mexiku opakovat. Nechceme proto hazardovat s Jarkovým jménem," uvedl Charouz na oficiálních internetových stránkách Janiše.

Talentovaný jezdec minulý víkend v Austrálii nahradil v týmu Dale Coyne Racing bývalého pilota formule 1 Gastona Mazzacana z Argentiny. Na okruhu Surfers Paradise odjel Janiš 28 kol, než ho zastavily technické problémy jeho vozu. Celkově byl klasifikován jako osmnáctý.

Charouz si už tehdy stěžoval, že jeho svěřenec neměl stejně nastavený vůz jako jeho týmový kolega Španěl Oriol Servia. "Po dlouhém zvažování a mnoha telefonátech s Dale Coynem jsme se nakonec rozhodli, že Jarek už v Mexiku nepojede," popsal Charouz rozhodovací proces.

Svou roli v rozhodnutí o neúčasti v posledním závodě sezóny ChampCar sehrál i fakt, že od úterý 9. listopadu čekají Janiše testy letošního vozu DTM AMG-Mercedes třídy C s továrním týmem HWA. "Může to výrazně ovlivnit jeho angažmá pro příští rok. Proto chceme, aby se plně soustředil na tento test," dodal manažer Charouz.

Reklama