Hlavní obsah

Bookmakeři: favoritem Závodu mistrů je Loëb

PRAHA

Již posedmnácté se v prosinci pojede Závod mistrů, ve kterém změří síly aktuální špička jezdců formule 1, rallye či americké série Nascar. Tým Německa povede mistr světa ve formuli 1 Michael Schumacher a Francii bude zastupovat světový šampión v rallye Sébastien Loeb, který je podle bookmakerů serveru Intertops.com s kurzem 6:1 favoritem závodu.

Foto: Citroën

Obháji Sébastien Loeb loňské prvenství v Závodě mistrů?

Článek

Čtvrtého prosince se v závodní dráhu promění francouzský fotbalový svatostánek Stade de France v Paříži. Schumachera v týmu doplní další jezdec z rallye Armin Schwarz. Partnerem Loeba, který bude obhajovat loňské prvenství, bude pro změnu bývalý pilot formule 1 a současný jezdec seriálu DTM Jean Alesi.

Britský tým tvoří David Coulthard a Colin McRae, který je jedním z kandidátů na post továrního jezdce týmu Škoda Motorsport.

Hned za Loebem se v odhadu bookmakerů na vítěze Závodu mistrů umístili se shodným kurzem 7:1 Schumacher a Fin Marcus Grönholm, který loni ve finále prohrál s Loebem. "Myslím, že většina lidí se přijde podívat na Michaela, ne na mě," vtipkoval Loeb a dodal: "Ale udělám vše možné, abych ho porazil."

První ročník Závodu mistrů se jel v Paříži v roce 1988 na počest Henriho Toivonena, který zahynul dva roky předtím při Korsické rallye. Prvním mistrem mezi šampióny se stal Juha Kankkunen. V následujících letech našla exhibiční soutěž své místo také v Německu, Španělsku i na Kanárských ostrovech.

Reklama