Hlavní obsah

Lacko: Pracuji na fyzičce, na děvčata nemám čas

Karel FeltSport.czPrávo

Přes svůj mladý věk je Adam Lacko nejrychlejším řidičem závodního trucku v České republice. Vyzkoušel si ale i silniční závody a srdce závodníka jej láká pokračovat v tom i nadále. Přesto jsou nejbližší plány jiné. "Něco přes měsíc budu po Novém roce nabírat kondici v severní Austrálii, v únoru už budu doma a podle počasí začneme co nejdříve testovat," říká Lacko v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO

Adam Lacko s truckem Tatra

Článek

Jak tráví nejrychlejší český řidič závodního trucku vánoční čas? Trochu odpočívám, ale hlavně pracuji na fyzické kondici, často jsem v posilovně a běhám.

Takže dívka na vás čeká... Nečeká, protože není. Na děvčata pořád nemám čas.

To jste prožil vánoční svátky opuštěn? Kdepak, s rodiči a dalšími blízkými. Vánoce jsou krásné svátky, kdy je naše rodina vždycky pohromadě.

Měl jste nějaký vysněný dárek? Kdepak, radost mi udělá maličkost.

Sezóna přinesla uspokojení

Jak se ohlížíte s odstupem času za letošní bronzovou sezónou v nabité kategorii Race Trucků Evropského poháru? Určitě s uspokojením, třetí místo v silné konkurenci je výborné. Největší radost jsem prožíval po závodech ve Španělsku, kde jsem poprvé vyhrál, a pak v Mostě, kde jsem zvítězil před domácím publikem a partnery Český Telecom Prima Teamu. Nerad naopak vzpomínám na Německo a Finsko, kde jsem se po haváriích zranil.

Letos bronz, příští rok to asi nesmí být horší... To ne, chci pochopitelně bojovat o ještě lepší celkové umístění, ale mezi více než dvěma desítkami kvalitních jezdců je těžké něco předpovídat. Mně se zdá první půlka sezóny vždycky podobná té předchozí, pak se ukáže, kdo na co má, a závodění dostane větší obrátky.

Šéf týmu Stanislav Matějovský naznačil, že je možná změna značky trucku. Nemusí to být MAN, ale něco jiného, a dokonce jste se v jiném voze už svezl. Prozradíte, o jakou značku jde? To nemohu, protože to je věcí šéfa týmu, a pokud vím, nic není dojednané, natož podepsané. Co se týká toho svezení, bylo to spíš seznámení a byl jsem spokojený. Skutečně to byl vůz po všech stránkách výrazně lepší než můj letošní MAN.

Auto na vyhrávání? Určitě. I když MAN má rezervy a lze u něj zvýšit výkon, tenhle vůz je podle mých prvních poznatků rychlejší. Pochopitelně důležitá je i spolehlivost, ale o té bych mohl mluvit až po delším testování.

Cestovní vozy by zkusil rád

Zkusil jste si také mercedes a octavii, budete pokračovat v závodech cestovních vozů i v nové sezóně? Tohle je také otázka pro pana Matějovského, ale rád bych to zkusil. Vím, že není vyloučeno pár závodů v nové octavii v Česká pojišťovna Škoda Octavia cupu, ale nebude to na celý seriál. Možné jsou i starty s Alfou Romeo v některém kvalitním mezinárodním seriálu.

Po brněnské šestihodinovce jste si liboval, jaké bylo svezení s mercedesem... To byla paráda. Nabídka Antonína Charouze mě potěšila a skutečně jsem si krásně zazávodil.

Vyměnil byste ho za truck? To není otázka, jen jestli bych já měnil... Závodnické srdce by řeklo ano, rozum ví, že mám závazky k týmu, který mi pomohl dostat se tam, kde jsem a mám v něm dobré podmínky. A také by mi musel takový mercedes někdo nabídnout.

Kde budete trávit první týdny nového roku před startem sezóny? Něco přes měsíc budu nabírat kondici v severní Austrálii, v únoru už budu doma a podle počasí začneme co nejdříve testovat.

Reklama