Hlavní obsah

Loeb chce jet 24 hodin v Le Mans

PAŘÍŽ

Mistr světa v automobilových soutěžích Sébastien Loeb potvrdil svůj zájem zúčastnit se letošního ročníku slavného vytrvalostního závodu 24 hodin v Le Mans. Francouzský pilot továrního týmu Citroën by měl jet červnový závod v týmu Pescarolo spolu s Erikem Hélarym a Soheilem Ayarim.

Foto: crew.speedgeezers.com

Sébastien Loeb by se měl v Le Mans představit za volantem vozu Pescarolo-Judd.

Článek

"Už se na závod hrozně těším, bude to něco úplně jiného a rozhodně hodně zajímavého," řekl Loeb ve středu v Paříži při prezentaci vozu týmu Pescarolo. Jeho startu brání prý již jen malý problém administrativního charakteru.

Pokud chce totiž jednatřicetiletý Francouz v závodu startovat, musí v Le Mans absolvovat 5. a 6. června povinné testy. Jenže 5. června vrcholí třetí etapou Turecká rallye a pokud se Loeb umístí do třetího místa, je podle protokolu povinen zúčastnit se tiskové konference po skončení soutěže. Což nepřichází v úvahu, pokud chce v Le Mans ujet alespoň několik okruhů pro forma.

Vzniklý problém by měla vyřešit dohoda Mezinárodní automobilové federace (FIA) s Francouzskou federací, jež Loeba vyváže z jeho případných povinností a umožní mu odjet ihned po skončení soutěže do Le Mans.

Pokud vše dopadne jak má, bude Loeb dalším z rallyeových mistrů světa na startu slavného závodu. V loňském roce se čtyřiadvacetihodinovky zúčastnil Colin McRae, který při svém debutu dosáhl na devátou příčku v absolutním pořadí.

Skotský pilot jel s vozem Ferrari 550 Maranello, Loeb by měl usednout za volant vozu Pescarolo-Judd. Třiasedmdesátý ročník proslulého závodu odstartuje 18. června v 16 hodin.

Reklama